snart är det nya året här ♥

För min del har julen klingat av helt nu och jag har börjat packa ner alla julsaker igen. Hur är det hemma hos dig? Nu laddar jag inför nyårsafton imorgon kväll. Ser fram emot det :) Hur ska ni fira in det nya året?
Jag har tänkt väldigt mycket på allt kring nyårslöften. Och som jag tidigare skrev på min facebook sida så är det enda jag hoppas och önskar att nästa år blir bättre än detta. Exakt samma sak hoppades jag på mellan 2010 och 2011 men det blev tyvärr inte så...Och gällande julen... Den är alltid över så fort. Och det känns nästan lite sorligt. Julen är så underbar och förväntningarna inför den är höga. Det gäller att njuta till fullo den korta tid som julen är här. Nu blir det en lång väntan i 11 månader innan nästa nedräkning med julkalendern och annat kan börja.
Men jag ser verkligen fram emot det. Och jag ser fram emot att få se om det blir Mysteriet på Greveholm som julkalender nästa år eller ej. Hoppas verkligen på det :) Men jag har försökt leta fram någon säker information kring detta som är nypublicerad men inte hittat någon. Vi får hålla tummarna helt enkelt :)
Hoppas ni får en helt underbar start på det nya året och att ni alla haft en fin jul ♥

god fortsättning ♥

Nu har det gått några dagar sedan julfirandet klingade av. Jag firade på lillejulafton, julafton och annan dagen. Otroligt mysigt och en massa god mat och underbara människor. Hoppas ni också haft en helt fantastisk jul? :)
Jag bestämde mig för att ta några dagars break från bloggandet och det var både skönt men också jobbigt för det kliade i fingrarna. Hade så mycket jag skulle vilja dela med mig av och berätta om. Men får helt enkelt göra det såhär i efterhand :)


Min mysiga hall med mitt något lutande men väldigt stämningsfulla och pyntade granris :)

Egentligen vill jag inte berätta så mycket om min jul. Jag är mer nyfiken på hur er jul var? :) Fick ni någon kul julklapp? Åt ni massa god mat? Träffade ni alla vänner och släktingar? Blev det Kalle Anka kl 15 på julafton och åt ni julbordsrester till förbannelse flera dagar efter julafton? :) Berätta :)

En snabb sammanfattning från min sida låter såhär: Helt underbara julklappar och många fler än vad jag någonsin hade förväntat mig eller hoppats på, en massa mys med vänner och familj, stämningsfullt och härligt. Kalle är givet på julafton med med två hundar varav en valp och dessutom en del matstök i köket så såg jag bara delar av Kalle Anka i år. När vi väl satt i tvrummet blev det dessutom mycket prat, glögg och pepparkakor att ingen var direkt involverad i tvn tror jag... Men kanske lika bra det ;) Vi kollade noga in nykomlingarna på slutet dock och Nalle Puh är en favorit :) Och rester. Javisst har det blivit en del rester. Som alltid.

Julen har varit fin, men samtidigt otroligt jobbig stundtals. Efter Kalle var slut på julafton gick jag in till kyrkogården och satt och prata med pappa en stund. Jag är egentligen inte en person som måste sitta vid hans sten för att prata - jag pratar med pappa överallt och när som helst. Men just på julafton kändes det viktigt på något sätt. Herregud som jag grät och så arg jag var och stundtals är över att det är som det är. Det är ju inte meningen att man ska fira sin sista jul med sin pappa när man är 22 och sen behöva leva resten av sitt liv utan honom?! Och det är inte meningen att ens liv ska ta slut när man är så ung som pappa. Han var inte färdig med sitt liv här hos oss... Och mamma och Anton känner likadant. Det var ju inte såhär det skulle bli...

Nu tänkte jag packa in mig i bilen och köra ut till min fina mamma en stund. Jag behöver krama henne idag känner jag. Ikväll blir det bio med fina tjejer - Linnea (min brors flickvän), Åsa (min kusins flickvän) och Elise (min minsta kusin :D) - det ska bli mysigt :) Breaking Dawn ska ses. För tredje gången för vissa. Haha.

Hoppas ni har en fin dag! Ta hand om er :)


önskar er alla en underbar julafton ♥

God Jul kära vänner och läsare - hoppas ni får en underbar julafton med allt ni önskar er och drömmer om! Och lugn och ro och julefrid. Och en massa god mat. Ja allt som hör julen till helt enkelt! En massa kärlek från mig till er ♥världens bästa julkalender - 24 december ♥

Tänk er - självaste julafton är här! Som vi längtat och väntat och drömt. Och nu är dagen här :) Och detta innebär också att det är dags för det sista avsnittet av världens bästa julkalender - Mysteriet på Greveholm.  Idag är det den 24 december 2011, JULAFTON, och därför tittar vi tillbaka till 24 december 1996 ♥världens bästa julkalender - 23 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 23 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 23 december 1996 ♥julklappsrim ♥

Brukar ni rimma på era julklappar? :) Jag har gjort det ibland, men i år finns inte riktigt tiden till det... Ett rim har jag dock skrivit och det var till en tävling hos Ikea. Man skulle rimma på ett presentkort och detta var vad jag kom på:

Jag var rädd att mitt val skulle floppa,
så du får själv åka och shoppa.
Kanske till och med på rea,
under ditt nästa besök på... Ikea.

Jag har ingen aning om vad man kan vinna om man vinner, men det är alltid kul att tävla om saker och vinna så gör det du med :)Det här blir nog mitt sista inlägg på bloggen för idag, bortsätt från julkalendern. Det är så mycket som ska fixas innan klockan 18 då min underbara familj kommer. Bland annat ska jag springa upp och ner till källaren ett flertal gånger för att få undan flyttlådor med julgrejor och för att hämta upp stolar som står där nere. Men jag ser fram emot att klockan ska slå 18 :)
Och på tal om julkalendern förresten. I år har jag suttit bänkad varje dag och sett årets kalender. Har ni kollat på Tjuvarnas jul något? Jag har följt den med spänning men har stundtals haft lite svårt för att förstå hur små barn ska kunna uppskatta det de ser när det varit ganska allvarliga och seriösa saker som hänt då och då. Och hur ska det egentligen sluta imorgon? Som vanligt kommer det säkert sluta på ett sätt där de goda går fria och de elaka blir inlåsta men just nu känns det lite osäkert. Att förestånderskan för varuhuset åker fast hoppas jag verkligen och det ser onekligen ut som det. Vi får väl se imorgon klockan 08.45 :)Nu återgår jag till fix inför ikväll. Ni missar väl inte Bingolotto och dess uppesittarkväll ikväll? Och om ni inte gärna spelar Bingolotto så finns det annat juligt att se på TVn ikväll:

18.00 Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet, Sjuan (en av mina absoluta favoritfilmer som jag gärna ser i juletid och tidigare lovordat här på bloggen)
19.00 Julkonsert, TV3 (en julkonsert med bland annat Takida, Loreen, Thomas Di Leva, Jill Johnson, Erik Hassle och Chris Medina)
22.00 Surviving Christmas, Kanal 5 (en film om en företagsledare som hyr en familj under julen då han tröttnat på att vara själv)
02.55 Vägen till Betlehem, Sjuan (den traditionella historien om Josef och Maria i en skildring från 2006)

Hoppas nu ni har en helt fantastisk Lille Julafton. Njut av julen till fullo med nära och kära!
Och en riktigt GOD JUL önskar jag er ♥


hej snäla tåmten ♥

Här har ni en julälskare som är så förväntansfull inför lördag att hon inte ens kan sova... Ganska störande men nu skriver jag ett litet inlägg här och ser om sömnen kommer efter det.
Fick lite inspiration av Tess som tog upp barns önskelistor och brev till Tomten. Och vad är väl gulligare än just detta i juletid? Inte mycket skulle jag vilja påstå :)

Varje år skickar tusentals och åter tusentals barn sin önskelista till Tomten. Många skriver bara just det som de önskar sig men andra skriver även brev eller ställer frågor. Att det var många barn som skickade brev hade jag en liten föraning om men det var först när jag läste här vilka enorma siffror dessa brev faktiskt kan mätas till som jag insåg HUR många barn det är. 100 000 brev ungefär varje år... Många brev till Tomten med andra ord. I boken "Barnens brev till Tomten" kan man läsa om de brev som skickas till Tomteboda och det berättas om flera specifika önskningar, om frågor kring tomtens existens och kartor som förklarar att man flyttat men att tomten ändå ska hitta hem till dem. Till exempel var det en pojke som önskade sig en enkel resa till Indonesien men om det inte gick ville han ha två sköldpaddor. Ett syskonpar önskade sig kaniner, men de ville själv välja ut vilka de ville ha. Fast Tomten fick gärna fixa burar och andra tillbehör. Vissa barn skickar med sina nappar som de slutat använda, andra målar kartor eller skriver förklaringar till var de kommer befinna sig på julafton om de till exempel ska till mormor istället för att vara hemma. Andra vill bjuda hem tomten på middag "Hej Tomten. Jag tror att du är magisk. Jag tror att du kan komma hem till oss och äta middag" skriver en kille som heter Oliver. Någon tycker att Tomten verkar lite tjock och borde banta. Men att han finns på riktigt är det många som instämmer i.


Lånade bilden från aftonbladet.se

Och hur charmigt är inte det här? Helt underbart tycker jag. Undra när man slutade tro på Tomten? Hela grejen är fantastisk, så egentligen är det lite synd att man inte tror längre. Fast och andra sidan hade man inte uppskattat dessa historier om man fortfarande trott.

Men vad önskar sig barn då? Enligt postguiden.se så är det som följer:
(Siffran inom parantes är förra årets placering)
  1. TV- och dataspel (1)
  2. Husdjur (5)
  3. Leksaksfordon (3)
  4. Lego (2)
  5. Dockor (7)
  6. Kläder (4)
  7. Mobiltelefon (ny på topplistan)
  8. Dator (ny på topplistan)
  9. Gosedjur (6)
  10. Filmer (8)
Och vet var väl inget direkt oväntat där va? :) Sånt som barn vill ha mest antar jag. Men jag tror också att det varierar väldigt mycket beroende på åldern. Jag tror att oddsen för att den 11 åring ska få en mobiltelefon är större än att en femåring får en. Fast det är klart, även en femåring kanske drömmer om en ny iPhone eftersom mamma och pappa har en? Och det är bra att man får önska och drömma helt fritt :)

Nu kallar sängen för ett nytt försök att somna. Dricker ett glas varm mjölk med kanel och hoppas på det bästa. Hoppas ni sover bättre än mig inatt! Ta hand om er :)

världens bästa julkalender - 22 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 22 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 22 december 1996 ♥dan före dan före dopparedan ♥

Två dagar till julafton!
Och enligt min nedräkning här på bloggen så är det bara 1 dag och fyra timmar ungefär tills klockan slår över till julaftons första minuter. Mysigt :)
Hur spenderar ni er julafton? För min del kommer den i år börja med julbön i Mariakyrkan här i Helsingborg kl. 11. Det känns extra viktigt i år. Det har stundtals varit kämpigt och jag har på något sätt funnit en trygghet i att gå dit. Även fast jag egentligen inte är speciellt troende... Och det är alltid så stämningsfull i kyrkan vid jul. Mysigt helt enkelt. Därefter har jag ett hemligt projekt på gång och sen bär det av till mormor lagom till Kalle Anka, följt av mat och julklappsutdelning och spel. Vi brukar ha julklappsleken där alla köper en klapp för 50 kronor. Och sen ska vi antagligen spela sällskapsspelet "Med andra ord" också - mest för att inte allt fokus ska ligga på julmat och godis. Man blir ju så himla mätt... Och det är ett väldigt roligt spel. Om du inte spelat det så rekomenderar jag dig varmt att testa.
Vanligtvis går vi på julbön i kyrkan där mormor bor klockan 17 också, men det är ingen julbön i år så det får vi hoppa över. Kanske går vi på midnattsgudtjänst istället. Vi får se hur det blir :)
Burkar du vara i kyrkan vid jul?Och julstämningen har äntligen infunnit sig för min del. Går runt här hemma och myser och sjunger jullåtar. Just nu via JulLotta på Liseberg men förut sjöng jag till min Spotifylista som jag döpt till "Bästa Julen" - där jag har mina 13 absoluta favorit jullåtar. Dessutom är julstämningen hög för att lägenheten fått sin årliga extrema julstädning där allt är putsat och avtorkat, dammat, dammsugit och moppat. Att jag också tänt en himla massa doftade ljus och har gjort julgodis och påbörjat maten inför morgondagens lille julaftons firande skadar inte heller. Och alla vita slingor är tända. Och "julgranen" som i år blev ett ris i en stor kruka är klädd.
Mysfaktorn är på topp helt enkelt.
Hoppas ni också har en mysig kväll och en massa julstämning!
Nu ska jag se klart JulLotta på Liseberg och sen kolla lite på Tinas Julkök samtidigt som jag gör färdigt projekten i mitt eget kök inför morgondagens minijulbord som är inspirerat av både den svenska och den amerikanska julmaten. Ser fram emot att få se hur min version av ett julbord tas emot av min fina familj imorgon :) Ta hand om er!

julpysslat ♥

Idag har jag julpysslat en del. Fått ordning på en del bak och julgodis, ordnat med dekoration inför fredag och slagit in en massa julklappar. Dessutom var jag och gjorde det julfint på min underbara pappas grav. Han fick en vacker sten som det står God Jul i ett hjärta på, och röda rosor. Det finns redan ganska många andra vackra stenar där. Och vita rosor och andra blommor. Så det blev jättefint. Saknade, älskade pappa ♥Nu på kvällen har jag varit hos mamma, och är det fortfarande, ska sova här inatt. Vi har lagat mat och ätit tillsammans med en annan familj. Kollat på bilder från vår USA resa, spelat TP och ätit julgröt och en massa julgodis i alla dess former. Hur mysigt som helst. Men oj så mätt jag är. Och trött. Sängen kallar nog snart skulle jag tro :)
Hoppas ni har en fin kväll!

troligen årets finaste julklapp ♥

Igår hade jag en dag full av mys och fika med underbara vänner. Först träffade jag mina kusiner för en mysig fika vid halv fyra och senare på kvällen träffades jag, Sara och Bibbi hemma hos Sara för julmys och julklappsbyte. Det var en otroligt mysig dag :)
Nu ska jag iväg på en del ärenden, men innan dess vill jag bara visa er vad jag fick av Bibbi i julklapp. Fler bilder kommer sen, men dessa kunde jag inte vänta med...

Om du har svårt att se vad det står så står det som följer:

Elin Lönn

Cancerfonden har tacksamt mottagit en julgåva i ditt namn.

Denna gåva är i minne till din pappa Nils-Axel Nilsson.
Du har därmed givit ett värdefullt bidrag i kampen mot cancer.

Tack Elin för att du får oss att kämpa!
Och tack för att du finns för mig.
Bibbi

Med vänlig hälsning,
CancerfondenOch hur berörd och stolt blir man inte? Jag skulle inte vilja säga glad, för det är fruktansvärt hemskt att det är som det är. Men jag tycker det är världens finaste present.

Fler bilder från igår kommer som sagt sen. Men nu ska jag fixa en massa annat inför de kommande juldagarna.
Ta hand om er :)

världens bästa julkalender - 21 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 21 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 21 december 1996 ♥Tänk er, nu är det bara tre avsnitt kvar. Snart är det julafton.. På ett sätt tycker jag att det är fullständigt underbart men på ett annat sätt känns det vemodigt att allt snart är över. Då blir det 11 långa månaders väntan innan det är dags att börja förbereda för julen igen. Men så kan man inte tänka, det gäller att leva här och nu och se till att njuta av denna underbara tid :) Julen är helt fantastiskt. Så njut! :)


världens bästa julkalender - 20 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och igår var det den 20 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 20 december 1996 ♥en stor kopp varm choklad... ♥En stor kopp varm choklad med polkagrisstänger såhär på kvällskvisten behövs eftersom det är så otroligt kallt. Eftersom man inte riktigt vill vara utanför filtarna nu så ska jag inte julpyssla mer trots att det var planen. Istället sätter jag nog på en bra film och bara tar det lugnt. Under filtar och en massa kläder.


som i narnia ♥

Hittade en helt underbar bild som jag bara måste dela med mig av till er. Den är snöig och så vacker tycker jag. Och den får mig att tänka på filmen Narina. Den första av de nya. Häxan och Lejonet. Den börjar med hur barnen går in i gaderoben för första gången. Det är snö när de kommer dit och det finns en lykta som konstant lyser på samma ställe i skogen. Och när Narnia först kom på bio för 6 år sedan så älskade jag den filmen, och gör än idag. Jag minns att det var tack vare Narnia som jag börjde äta gelégodiset Turkish Delight som jag fortfarande tycker är hur gott som helst, ibland. Och jag har väl lite tur för det finns en väldigt mysig butik här i stan som säljer just dessa godsaker. Och mycket annat.


weheartit

Hoppas ni också tycker att bilden är mysig och att den väcker minnen och julkänslor :)
Nu ska jag försöka mig på att diska som man gjorde på den gamla goda tiden. Med uppkokat varmvatten och kallvatten från kranen. Ska bli intressant. Haha.
Hoppas ni har en fin kväll!


världens bästa julkalender - 19 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 19 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 19 december 1996 ♥hur har ni det i kylan? ♥

Ja brrr så kallt det varit idag här i Helsingborg. Både ute och inne tyvärr. Ute blåste det mycket och vindarna var väldigt kalla. Men inne då? Jo här är det också kallt. Tydligen har något i vårt lägenhetshus gått sönder för alla element som är ut mot vägen är iskalla (och jag i min lägenhet har bara rum mot vägen - grannen har på båda håll och hennes element mot gården funkar) och inget varmvatten har vi heller. K A L L T! Men de ska komma och fixa det, såklart. Fast troligen först imorgon. Därför sitter jag nu med en massa tända värmeljus, innetofflor, dubbla filtar och mycket kläder på mig. Kommer sova i kläder och med dubbla täcken inatt har jag en känsla av...
Men, värmen kommer komma tillbaka. Någon gång. Och mitt i allt detta känner jag att det är okej att mysa upp sig i soffan, även fast nästan snart fryser till is, och kolla på Ernst Jul. MYS :)Har också börjat fundera en del på vad jag ska ha på mig under alla juldagarna. Lite uppklädd vill man allt vara, i alla fall vissa av dagarna. Det är ju mycket firande på gång. Här är ett litet kollage som jag satte ihop - det inspirerar i alla fall mig :) Det ser ut att bli rött upptill, svart kjol och svarta leggings på självaste julafton för min del. Men sen har vi ju lillejulafton, juldagen och annandagen också. Så det blir nog lite olika outfits i jul skulle jag tro :)
Hoppas ni har en fin kväll, och att ni inte missat bästa Ernst på tv.längtar efter snö ♥

Om man ska tro alla tidningar och andra nyhetsrapporteringar så blir det nog ingen snö alls här i Skåne i jul. Och det tycker jag känns ganska tråkigt. Det ska ju vara snö på julafton :) Och när det ändå är så kallt som 1-2 grader bara kan det ju lika bra snöa?
Men i ärlighetens namn så tror jag att jag firat minst lika många jular utan snö som med. Det blir väl så när man bor där man bor. Mest snö här hemma kan har varit förra julen och det var så mysigt.

Snöiga bilder från tidigare år:
UNDERBART är väl bara förnamnet? :) Och alla fina ni där ute som bloggar och bor där det finns snö just nu - jag är så avundsjuk på er. Läser och ser era bilder och blir så sugen på snö. Lyckliga ni!

Medans jag fortsätter hoppas på snö innan jul ska jag också ta tag i en hel annan massa julprojekt med start imorgon. Sista julklappen ska handlas, mer julgodis ska bakas, mat ska köpas inför juldagarna (och börja förberedas), de sista julkorten ska skickas och antagligen en hel massa mer.
Därför kallar sängen nu. Ska upp tidigt imorgon för träning med världens bästa PT Joacim och sen ska alla julbestyr påbörjas. Men så otroligt mysigt är det tycker jag. Julen är snart här.
Hur ser det förresten ut hos dig? Har ni snö eller inte? :) Hoppas ni har en underbar kväll!


världens bästa julkalender - 18 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 18 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 18 december 1996 ♥en vecka till julafton ♥

Ja kan ni fatta? Det är bara en enda liten vecka kvar till julafton. Galet :)
Här är julstämningen sådär, men den lär bli högre på måndag då terminens sista tenta är avklarad och jag kan slappna av och ge mig ut på stan och handla de där sista julklapparna och julpynta klart och julpyssla lite med julkort och julgodis och så vidare. Det ska bli härligt. Hoppas tiden till måndag går fort. Haha.
Igår hörde ni inte ett ljud från mig eftersom jag tyvärr inte hade tid över att blogga alls. Sov nästan ingenting natten mellan torsdag och fredag och halva dagen igår ägnades åt att göra tenta... Puh. Det var kämpigt men jag hoppas det gick bra. Hur som helst, I'm back! :)


IKEA

Och idag skulle jag vilja tipsa er om att det är väääldigt många affärer som redan nu rear. Mellandagsrean börjar innan jul i år (och har väl gjort i flera år tidigare också) och hur bra är det? Så himla bra tycker jag. Så ut och shoppa på rea med er! Skönt att kunna spara en slant såhär i juletid. Många onlineaffärer har också rea och på flera av dem hinner du få hem din beställning innan jul om du klickar hem den innan den 20 december, alltså på tisdag. Missa inte det heller.
Hoppas ni har en underbar kväll! Fjärde advent imorgon, och jul om en vecka. Såå mysigt. Ta hand om er :)världens bästa julkalender - 17 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 17 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 17 december 1996 ♥världens bästa julkalender - 16 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och igår var det den 16 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 16 december 1996 ♥

kom med posten idag ♥

Jag glömde ju nästan berätta... :)
Idag fick jag ett tjock kuvert med posten med godis i. Men jag vet inte vem det var ifrån för det fanns ingen avsändare och inget kort eller brev alls. Men det spelar kanske ingen roll - vem du än är så är jag väldigt glad och tacksam! Så himla gott med godis ju. Dessa juliga godisar ska sparas tills nästa vecka tänkte jag. Då är det ju jul på riktigt. Har någon av er smakat pepparkaksdumle eller snötäcka bilar? :)Och sen vill jag också visa er alla underbara julkort som jag fått hittills i år. Om jag räknat rätt är det 12 stycken och jag är jätteglad för allihop :) Idag postade jag själv 14 stycken och har ett tiotal kvar att skriva och skicka men det blir ett projekt till nästa vecka. Nu väntar som sagt tentan.Hoppas ni har en underbar kväll. Missa inte JulLotta på Liseberg nu på TV4 och sen är det Tinas Julkök om en timme även det på fyran. Mysigt!

julmat... eller? ♥Jag fick nyss ett mms från min fina vän M. och jag kände mig tvungen att dela det med er här på bloggen. Skrattade rätt gott åt detta måste jag säga. Jag personligen ÄLSKAR julmat (allt utom sillen...) men jag tror inte att julmat i kombination med pizza är så jättegott. Eller? Vad tror ni? Har någon av er smakat rent av?
Det är i och för sig en rolig grej, men jag är nog rätt traditionell av mig och håller pizzan för sig (kanske i mellandagarna när man är trött på julmaten) och julmaten för sig på julbordet... :)
Hoppas ni har en fin kväll! Själv ska jag återgå till tentapluggandet. Tenta imorgon klockan 09.00. Håll tummarna för mig :)världens bästa julkalender - 15 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 15 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 15 december 1996 ♥världens bästa julkalender - 14 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 14 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 14 december 1996 ♥10 dagar till julafton ♥

Idag är det bara 10 dagar till julafton. 10 DAGAR! Kan ni fatta? :) Tiden går så fort att man nästan inte hinner med. Men det ska bli väldigt kul när dagen äntligen är här. Synd att det är över så fort bara... För min del blir det julfirande i tre dagar; på lille julafton, julafton och annan dagen. Hur ser det ut hemma hos dig? Hur många dagar firar du jul?
Jag börjar känna mig lite stressad för att få ordning på alla julklappar, men när jag tänker efter så har jag inte så många kvar. Bara till min älskade lillebror och en av mina fina vänner. Men jag vet ungefär vad de ska få så det fixar sig alltid. Nu ska jag bara få tiden att hinna med en shoppingtur till. Det får bli i nästa vecka någon gång :)
Hoppas ni har en fin kväll!


lucia ♥

Glad Lucia på er! En otroligt mysig dag tycker jag. Vad tycker ni? Synd att man inte riktigt har tiden att njuta och dessutom är krasslig. Men varför klaga, det är ju snart jul :)
Har ni sett och lyssnat till något vackert luciatåg idag? Jag slökollade lite på det från Domkyrkan i Göteborg i morse men mer än så har det inte blivit. Det ska sändas i repris nu klockan 18.00 på SVT2, missa det inte om ni inte såg det imorse.

Annat jag skulle vilja tipsa er om är nästa veckas tvtablå. Kan det bli mer jul i tvn? Tveksamt :)

Måndag 19/12
13.05 och 13.35 Sjuan - Leilas jul
15.15 Sjuan - Leilas Home Delivery Jul
16.05 Kanal5 - Jamies familjejul
20.00 TV4 - Jul med Ernst
00.00 TV4 - Jul med Ernst

Tisdag 20/12
9.45 Kanal 5 - Jamies familjejul
13.05 och 13.35 Sjuan - Leilas jul
14.00 TV4 - Jul med Ernst
14.45 SVT1 - Det söta livet - jul
15.00 TV4 - Tinas Julkök
15.15 Sjuan - Leilas Home Delivery Jul
16.05 Kanal 5 - Jamies familjejul
20.00 TV4 - Äntligen hemma jul
21.00 Kanal 5 - Jamie Olivers julmat
00.00 TV4 - Äntligen hemma jul

Onsdag 21/12
09.45 Kanal 5 - Jamies familjejul
13.05 och 13.35 Sjuan - Leilas jul
15.20 Sjuan - Leilas Home Delivery Jul
14.05 TV4 - Äntligen hemma jul
14.45 SVT1 - Det söta livet - jul
15.05 TV4 - Tinas Julkök
16.05 Kanal 5 - Jamies familjejul
17.55 TV3 - Gordon Ramsay's utlimate Christmas
20.00 TV4 - Jul med Ernst
21.00 Sjuan - Leilas söta jul
22.45 SVT2 - Bad Santa
00.00 TV4 - Jul med Ernst

Torsdag 22/12
9.45 Kanal 5 - Jamies familjejul
13.05 och 13.35 Sjuan - Leilas jul
14.00 TV4 - Jul med Ernst
14.55 TV4 - Tinas Julkök
15.20 Sjuan - Leilas Home Delivery Jul
15.30 SVT1 - Det söta livet - jul
15.55 TV4 - Nu är det jul igen
16.05 Kanal 5 - Jamies familjejul
20.00 TV4 - JulLotta på Liseberg
20.55 TV4 - Tinas Julkök
23.50 TV4 - JulLotta på Liseberg

Fredag 23/12
9.45 Kanal 5 - Jamies familjejul
13.05, 13.35 och 14.10 Sjuan - Leilas jul
13.55 TV4 - JulLotta på Liseberg
14.45 och 15.50 Sjuan - Jamie Olivers julmat
14.55 TV4 - Tinas Julkök
15.50 TV4 - Nu är det jul igen 2
15.30 SVT1 - Det söta livet - jul
16.05 Kanal 5 - Jamies familjejul
17.05 SVT1 - Det goda livet - julspecial
17.05 Kanal 5 - Juleljusen invaderar
19.00 TV3 - Julkonsert 2011 (med bland annat Takida och Chris Medina)
19.30 TV4 - Bingolottos uppesittarkväll
22.00 Kanal 5 - Saving Christmas
22.45 SVT2 - Extra gnälligt: Jul
02.55 Sjuan - Vägen till Betlehem

Julafton
8.55 TV3 - Polarexpressen
9.00 Kanal 5 - Jamies familjejul
9.10 SVT1 - Tomten - en vintersaga
9.25 SVT1 - Det goda livet - julspecial
9.25 Kanal 5 - Snowglobe
10.50 SVT2 - I jultomtens verkstad
11.00 Sjuan - Nu är det jul igen 2
11.05 Kanal 5 - En galen jul
11.20 TV3 - Stealing Christmas
11.30 TV4 - Äntligen hemma jul
13.05 SVT1 - Jul för nybörjare
13.15 och 14.10 TV3 - Gordon Ramsay's ultimate Christmas
13.20 TV6 - Elf
13.30 Kanal 5 - Juleljusen invaderar
13.35 SVT1 - Juloratoriet i Betlehem
14.40 TV4 - Vägen till Betlehem
15.00 SVT1 - Kalle Anka och hans vänner firar jul
15.30 Kanal 5 - Nu är det jul igen 3
15.40 SVT2 - Extra gnälligt: Jul
16.05 SVT1 - Moraeus julspecial
16.45 TV4 - Lättlagat julkortisar
17.00 till 22.00 TV6 - Tittarens jul
17.30 Sjuan - Pernillas jul
17.30 SVT2 - Tomten - en vintersaga
18.15 SVT2 - Julfritt
19.00 SVT1 - Karl-Bertil Jonssons julafton
20.00 Kanal 5 - God Jul, Madagaskar
20.00 TV4 - O helga natt (med Thomas Di Leva och Shirley Clamp)
20.00 SVT1 - Nordisk julkonsert (med bland annat Måns Zelmerlöw och Lisa Nilsson)
21.45 TV3 - Ett päron till farsa firar jul
22.00 Sjuan - Borta bäst, hemma värst (4 Christmases på engelska)


MEN! Man kan ju inte bara kolla på tv hela julen. Hur kul hade det varit? Inte så värst skulle jag tro. Men om ni har en timme över där ni inte gör något så kan ni ju alltid leta igenom tablån här ovanför. Alla program jag har med handlar på ett eller annat sätt om julen. Men jag personligen kommer nog inte titta allt för mycket på TV i jul. Det blir uppesittarkväll på lille julafton som vanligt, och Kalle Anka på julafton. Dagarna innan kommer jag nog kika lite då jag gör andra julbestyr som städning eller julklappsinslagning.
Men det finns verkligen hur mycket som helst på tv i jul, det är något som är säkert.


världens bästa julkalender - 13 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 13 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 13 december 1996 ♥världens bästa julkalender - 12 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 12 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 12 december 1996 ♥julmys ♥

"Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt, jag är så trött på alla mail och koder..." Åh älskade Winnerbäck som alltid går på högsta volym när jag försöker disponera mitt tentaplugg. Eller omdisponera kanske jag ska säga. Och det går väl framåt :) Kör stenhårt och den 19e kl 12.00 är jag fri för jullov. Underbart!

Nu blir det dock mys. Vi ska se the Holiday. Det är troligen 40e gången jag ser den totalt och kanske 3e som jag sett den sedan i början av november. En av mina favorit julfilmer, alla kategorier. Så nu tar vi fram lussebullarna, glöggen, julmusten och pepparkakorna. Uppdrag "hitta julstämningen" påbörjas  nu!


CDON - the Holiday

Hoppas ni också har en mysig kväll och glad tredje advent på er!


årets viktigaste julklappar ♥

Att göra en osjälvisk gärning kan vara det finaste som finns.
Att istället för att köpa dyra materiella saker som kanske uppskattas av mottagaren för stunden så kan man ge bort en symbolisk sak som i sin tur betyder otroligt mycket för någon annan. Jag pratar om att kanske ge bort en get till en familj i Afrika eller pennor och block till en skola i Pakistan. Eller varför inte köpa ett stödmedlemskap i Ung Cancer till dina nära och kära, eller skänk pengar till Cancerfonden i någon annans namn. Man kan också, via Barncancerfonden, skicka en God Jul-tårta till vänner eller kollegor. Ja det finns hur många alternativ som helst. Och alla gör skillnad för någon annan, och ger både dig och den du köper gåvan till värme i hjärtat. Man mår bra av att göra en god gärning!
Här är några förslag på hemsidor där du kan beställa denna typ av julklappar:

UNICEF - ge bort allt från vaccinationsdoser till barn i behov av dem till näringspulver, myggnät eller skolmaterial. Och mycket mer.
ActionAid - ge bort en get till en familj i Mocambique, en fotboll, en vattenpump eller betala för någons skolgång för ett helt år. Och mycket mer.
Ung Cancer - ge bort ett stödmedlemskap eller något snyggt från webshoppen; "fuckcancer"-pin, tröjor, mössor, cd-skiva eller tygpåse till exempel. Du kan också skänka pengar direkt till organisationen.
Cancerfonden - ge bort rikslotter i julklapp till någon du har kär, eller skänk en gåva direkt till Cancerfonden. Du kan också starta en egen insamling i ditt/någon annans namn.
Barnfonden - ge bort leksaker till barn i Gambia eller en gris till en familj i Indonesien. Du kan också köpa ett frukträd till en familj i Kambodja eller köpa en skolbänk till skolbarn i Uganda. Och mycket mer.
Barnmissionen - ge bort en get eller bli fadder. Du kan också skänka en gåva som går till organisationen.
Barncanerfonden - ge bort vackra smycken, gosenallar eller köp julkort med mera. Du kan också skänka pengar till organisationen. Missa inte heller http://www.facebook.com/givehope, där kan du skicka tårtor till nära och kära. Och mycket mer.
Majblomman - ge bort majblommor/pins, affischer och vykort eller böcker via Majblommans hemsida.  
Rädda Barnen - ge bort något fint från designshoppen, tänd en stjärna för barn i utsatta situationer, skänk pengar till organisationen och mycket mer.
Röda Korset - ge bort en gåva till Röda Korset eller bli medlem i organisationen med mera.
Min stora dag - ge bort biobiljetter till ett sjukt barn och en vän, köp fina smycken eller skänk pengar till organisationen. Och mycket mer.
FN.se - ge bort en snygg tröja eller en väska, ge något ett gåvobevis för en röjd mina eller en FN flagga. Och mycket mycket mer.
Djurskyddet - ge något ett års medlemskap hos Djurskyddet, eller skänk pengar till organisationen.

Det finns säkert många fler organisationer som gör bra saker för fina ändamål. Men dessa var de jag kom på på rak arm. Hoppas det inspirierar dig till att köpa något mer än bara "jag vill ha"-saker i julklapp. Om någon skulle tända en stjärna för barn i utsatta situationer i mitt namn i jul skulle det vara värt mer än alla materiella saker. Och jag brukar själv också köpa likande julklappar till nära och kära. I år har dessa gåvor gått i cancerns tecken. För min fina pappa ♥ #fuckcancer! Andra år har jag gett bort vaccin eller en get. Och jag har även fått dessa gåvor. Och det betyder så mycket! Att vara osjälvisk är bra för själen tror jag.världens bästa julkalender - 11 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 11 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 11 december 1996 ♥världens bästa julkalender - 10 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och igår var det den 10 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 10 december 1996 ♥underbar och upptagen lördag ♥

Igår var en riktigt fin dag som gick non stop och väldigt fort. Jag hade inte ens två minuter över för att sitta vid datorn eller blogga så därför missade jag att lägga upp Mysteriet på Greveholm lucka 10, men den kommer idag istället.
Dagen igår innebar en massa bak; julgodis, pepparkakor och lussebullar hemma hos mamma. Dessutom gjorde vi en hel massa köttbullar till julafton som nu, tillsammans med lussebullarna, fyller upp mamma frys. En riktigt fin dag hade vi. Fler sådana dagar då man kan njuta av att bara vara med sin fina familj önskar jag mig i julklapp. Underbara lördag! På kvällen blev det ett besök hos Elin och Filip, Git och Stefan. Även Lotta och Pelle var där. Och mamma förstås. Mycket trevligt :)Hoppas att ni också haft och har en underbar helg. Än är den ju inte slut. Fast för mig är den väl så gott som över, resten av dagen blir det bara en massa plugg. Men är det tentor på ingång så är det. Bara till att bita ihop :)
Vad har ni för er idag? Hoppas ni gör något mysigt!

pepparkakans dag ♥

Ni missar väl inte att det är pepparkakans dag idag? Och vad är väl bättre då än att käka galet mycket goda pepparkakor? Själv har jag inte hunnit med att baka några än i år. Så det får bli köpta idag. Mina köpta favoriter är Annas pepparkakor. De är tunna och krispiga.


annas.se

Men imorgon ska vi ha en stor bakdag hemma hos min fina mamma. Oj vad vi ska baka. Hela dagen lång... Sen blir det nog en del köttbullar gjorda och annat också som ska frysas inför julafton. Man vill ju inte stressa dagarna innan precis utan jag föredrar att göra saker i lugn och ro i god tid. Kommer bli en toppen dag! Nu blir det mat och Idolfinal varvat med På spåret och senare klockan 21 på SVT1 "I taket lyser stjärnorna" - tycker väl att filmen är sådär men boken är en av de bästa jag läst.

Hoppas ni har en underbar kväll :)


julmaten ♥Det är väl så himla sant? Eller vad tycker ni? Julen varar ungefär en vecka om året och året består av 52 veckor. Enkel matematik säger att 51 veckor påverkar dig mer än denna enstaka.
Så om man är en person som är noga med vad den äter är det nog de övriga veckorna på året som man bör fokusera på detta ;) Jag tycker att man ska njuta av julmaten om man gillar den. Det är inte så kul att behöva räkna kalorier när det finns så mycket gott.
Och helt ärligt, för oss som har den inställningen som jag har, är det inte för himla kul att höra folk som klagar om att de ätit på tok för mycket eller oj oj vad de måste träna i mellandagarna efter denna maten. NJUT istället säger jag. Och tänk på kalorier och annat när det inte är fest. Vi har trots allt inte så väldigt många högtider i Sverige. Jag räknar väl jul, nyår, påsk och midsommar som rejäla mathelger. Och om du håller stenkoll på vad du käkar alla de andra drygt 350 dagarna om året så behöver du väl inte vara så besatt just kring dessa helger och då speciellt jul?
Men vad vet jag. Det kanske bara är jag som känner såhär? Hur resnonerar du? :)


världens bästa julkalender - 9 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 9 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 9 december 1996 ♥
jul i min tv ♥

Hoppas att ingen missade Leilas söta Jul i går klocka 21? Jag satt bänkad och blev verkligen inspirerad av hennes paj, den såg så god ut. Kola, banan, grädde och brända mandlar. Mums. Jag funderar på om det är en passande efterrätt till Lille Julafton? Ska fundera på det...
Och ikväll får ni inte heller missa Tinas Julkök. Även det går klockan 21. Men fram tills dess kan ni njuta av Leilas Jul nu klockan 19.30 (en repris från 2007 - men säkert minst lika underbart som gårdagens avsnitt) och därefter blir det Jullotta på Liseberg. Allt ser du på TV4 - en riktigt julinspirerad kväll i min tv med andra ord. Men mellan alla dessa program ska det lagas lite mat också är det tänkt. Ska ni kolla?
Hoppas ni har en underbar kväll :)


julklappsinslagning ♥

Idag är det lite av en julstuga här hemma. Mysigt tycker jag. Har slagit in hur många vackra paket som helst. Och har försökt skriva upp allt innehåll allt eftersom jag slagit in. Framförallt för att hålla koll på vad jag köpt till vem. Man glömmer så lätt..
Hur mycket tid och energi brukar ni lägga på att slå in era klappar? Är ni som jag - tycker att inslagningen är halva grejen eller bryr ni er mest om innehållet och ägnar ingen tid åt hur pappret ser ut?Sen tycker jag att det är lite kul att personifiera julklappen med dess papper, eller att själva inslagningen tipsar mottagaren om vad som finns i. Som här - notpapper. Notpapper är bra till CDskivor tycker jag, eller kanske en bok som handlar om musik. Eller möjligtvis en konsertDVD. Bara fantasin sätter gränsen. Men jag, jag älskar motpapper av alla dess slag. Tycker det är väldigt dekorativt, så därför skulle jag utan tvekan kunna slå in alla klappar med dessa papper och enkla "råa" band; halmsnöre och röda sidenband - så vackert!
Och sen rim då - rimmar ni på era klappar? Jag själv försöker rimma på vissa. Hinner tyvärr inte med alla. Men rimär ganska kul tycker jag :)

varm choklad ♥Att något så enkelt som varm mjölk och choklad kan smaka så gott? Till jul är det extra gott att sätta lite mintsmak på chokladen tycker jag. Eller varför inte någon annan julig smak? Jag brukar blanda i en polkagrisstång. Både dekorativt och väldigt gott :)


världens bästa julkalender - 8 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 8 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 8 december 1996 ♥vilken typ av jul firar du? ♥

Kalle Anka jul, klassisk, stilren, modern? Vilken utformning har ditt julfirande? Vad inspirerar hur du pyntar eller dukar? Vad äts på julafton? När kläs granen? Vi har verkligen så många olika traditioner och jag tycker det är spännande och fashinerande!


En riktig Kalle Anka-jul i mina ögon. Väldigt vackert. Men inte riktigt jag...


En riktigt Elin jul, rosa. Men kanske för fem år sedan...


En Elin jul idag. Vitt och rött, stilrent och lantligt. Det är min melodi.
Även om jag nog har aningen mer pynt än just denna bild. Men vackert tycker jag.

Hur ser er jul ut? Berätta :)
Bilderna lånade jag från http://www.weheartit.com. En rolig sida med massa fina bilder.vackert hemma hos min underbara mamma ♥

Som jag tidigare skrivit så har jag en viss kärlek för mycket fina juleljus såhär års. Gärna utomhusslingor i träd och längs hus, och de måste vara vita. Jag tål inte färgade slingor. Tycker det är rätt gräsligt. Haha. Men hos mig finns det nu en stjärnbeklädd slinga inomhus och en vanlig vit ledslinga kring staketet på balkongen. Och det är mysigt och sprider dessutom julstämning ut på gatan. Glädjespridande.
Hur fint? Helt underbart!

Hemma hos mamma är det ännu mysigare. Slingor i träd och buskar, längs uterummet och över de stora stenarna längs infarten. Fast det är ju inte så konstigt att det är en mysigare känsla där... På landet känns allt så mycket juligare tycker jag. Man får den rätta stämningen där. Vad tycker ni? Kan ni hitta samma julkänsla i stan som ute på landet så här års? :) Jag antar att min uppfattning har att göra med min fina uppväxt på landet. Helt underbara jular ♥

världens bästa julkalender - 7 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 7 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 7 december 1996 ♥
julklappar från victoria's secret ♥

Jag var i Florida i november (3-18e) och shoppade där en hel del julklappar och saker till mig själv. Och det finns verkligen så otroligt mycket mer att köpa over there än här hemma. Det finns fler butiker, större shoppingcenter och hela shoppingupplevelsen blir roligare eftersom man blir mycket bättre bemött i butikerna där än vad man blir här hemma. Det är kul att shoppa i USA helt enkelt :)
En av mina favoritaffärer är Victoria's Secret. Där shoppade jag både underkläder och saker till mig själv och julklappar till nära och kära. Exakt vad kan jag inte skriva, flera av dem läser min blogg ;) Men min favoritparfym kommer därifrån och den har jag önskat mig av mamma i julklapp. Hoppas jag får den..
Mest för min egen skull, men även för er, kommer här årets modevisning från Victoria's Secret. Underbara kläder och kreationer, bra musik, vackra tjejer och ett otroligt avancerat och kul koncept. Hoppas ni gillar Victoria's Secret lika mycket som jag gör!
underbara köttbullar ♥

Jag gör mina underbart goda köttbullar med inspiration från lite överallt. Och de blir fantastiskt goda. Efter min underbara pappas fina köttbullar har jag tagit till mig tipset att istället för att köpa vanlig blandfärs, köpa och blanda själv 70/30 nötfärs och fläskfärs. Från många olika tar jag inspirationen att använda kolsyrat vatten till skorpmjölet och såhär i juletid byter jag ut den mot julmust efter inspiration av Pernilla Wahlgren. Med inspiration av mig själv (efter en massa provlagningar) steker jag löken försiktigt så den mjuknar innan jag har i den i smeten. Med inspiration av julen kryddar jag med kanel och finmalen nejlika vid jul. Jag har alltid i rikligt med svartpeppar och salt. Annars gör jag nog enligt recept (om man kan säga att det finns ett standardrecept för köttbullar - alla gör ju efter sin egen smak?) med undantag för att jag ofta byter matlagningsgrädde mot vispgrädde. Det blir en fylligare köttbulle som mättar något bättre tycker jag. Vilket är ganska självklart med tanke på fettprocenten.
Ja det var väl ungefär det jag hade att säga om mina goda köttbullar. Här kommer några bilder för inspiration från förra gången jag gjorde dessa godingar :)


Alla ingredenser - då kör vi igång


Skorpmjöl/ströbröd och julmust blandas


Lök steks mjuk


Köttfärs, kryddor, ägg och grädde blandas


Sen blandas den mjuka löken och skorpmjöl/strödbröd+julmustblandningen i smeten


Mellanstora köttbullar rullas och läggs på plåtar med bakplåtspapper


In i ugnen på 225 grader i ungefär 12 minuter (det brukar bli lagom i min ugn)


Färdiga! Och jättegoda! De översta kommer direkt från ugnen, de nedersta har jag stekt på i stekpannan en stund för att ge dem lite mer stekyta.
Mums :)

Hoppas ni får lite inspiration att göra egna köttbullar till jul nu. Det är flera av er som skrivit att ni helst köper färdiga köttbullar - och det är ju helt okej det med. Men mina favoriter är trots allt mina egna. Ha en fin kväll!


hundmys ♥Denna godingen myser jag med idag, och mös med hela dagen igår också nästan. Världens finaste hund, Kicki. Underbar är hon! Just nu ligger hon rätt däckad och snarkandes här på mattan efter en massa lek i frost och lite snö (hur härligt med lite snö? HELT fantastiskt!) här ute hos mamma. Snart packar vi in oss i bilen för ett besök hos mormor och sen ska jag lämna henne hos David på jobb. Eftersom en av hennes sju stycken tre månaders gamla valpar också är en fast medlem i familjen nu så fick hon idag och igår ett break från lille Boss - vilket jag verkligen tror att hon uppskattar. Njuter av att ha all uppmärksamhet :)
Senare idag ska jag fika med Stina och Ida, ska blir riktigt härligt eftersom det är så svårt att få ihop dagarna att ses. Så nu hoppar jag in i duschen och sen bär det iväg. Hoppas ni har en underbar dag!


världens bästa julkalender - 6 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 6 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 6 december 1996 ♥
världens bästa julkalender - 5 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 5 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 5 december 1996 ♥Kul att många av er gillar att jag lägger upp julkalendern varje dag :) Jag gillar det också. Världens bästa julkalender! Fast årets är inte tokig den heller. Riktigt bra tycker jag. Och om några timmar är det dags för avsnitt 6. Tyvärr har det blivit rätt sena inlägg de senaste dagarna här på bloggen men det är främst för att jag haft så himla mycket på gång. Mer om detta imorgon för nu kallar sängen efter en händelserik dag och mysig kväll med underbara vänner. God natt på er :)


vinnare i tävlingen ♥

Efter en himla massa roliga tips på köttbullar så har jag nu lottat fram en vinnare och det blev... Marika!


Marikas kommentar var nummer 15 och löd såhär:

Postat av: Marika

Jag gillar hemmalagade köttbullar men det gäller att få dem rejält kryddade. Ofta lagas dem på viltfärs med riven gul lök, kryddpeppar, salt, rökig paprikakrydda och nymalen svartpeppar. Ibland lägger jag till lite ost av något slag, exempelvis parmesan, i smeten eller någon ört som persilja eller timjan som båda är riktigt goda i köttbullar! :)

2011-11-27 @ 12:28:42
URL: http://mikos.blogg.se/Marika - maila mig din adress till elinsjul@hotmail.com så kommer boken på posten!


världens bästa julkalender - 4 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 4 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 4 december 1996 ♥
Något sent laddade jag upp detta idag men har haft fullt upp hela långa dagen. Nu ska jag lotta fram en vinnaren i tävlingen och imorgon berättar jag vem som vinner :) Men först lite sömn. Ska vara hundvakt imorgon och då behövs det lite sömn.


världens bästa julkalender - 3 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 3 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 3 december 1996 ♥
Idag hinner jag inte med att skriva mer än så, för nu bär det av på glöggfest. Härligt! Har dessutom har en otroligt mysig dag med världens bästa Bibbi. Hoppas ni också har en underbar dag och kväll :)


♥ missa inte tävlingen! ♥

Det är många som tävlat redan, men ni som inte gjort det - missa inte tävlingen! På måndag morgon drar jag vinnaren och du kan tävla fram till 23.59 på söndag kväll. Du hittar tävlingen här.


julstämning hemma hos mig ♥

Nu har jag precis kommit hem från gymmet, ett svettigt pass med bästa PT:n Jocke. Han är tuff men otroligt bra! Idag gick vi igenom övningar som jag kan göra hemma med de redskap jag har. Jättebra tycker jag inför helgens alla små partaj. Man känner att det är ok att äta gott om man tränat ;)
Om några timmar kommer mina underbara arbetskamrater hit för julmys med Mysteriet på Greveholm maraton och julmust/glögg, julgodis och annat gott. Jag har köpt god mögelost och färska fikon till pepparkakorna och dadlar och färskost. Dessutom har jag gjort en del julgodis som jag ska bjuda på. Det blir ingen matlagning ikväll dock, vi beställer mat för att spara lite tid. Tjejerna kommer först halv åtta.
Ser verkligen fram emot ikväll men innan det ringer på dörren ska jag städa över lägenheten tänkte jag. Och lite plugg på det.
Så ser min dag ut, vad har ni för er idag och ikväll? Imorgon ska jag på julmarknad. Jul på Fredriksdal. Som jag har längtat :) Hoppas ni får en fin helg! ♥


världens bästa julkalender - 2 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 2 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 2 december 1996 ♥
bocken i Gävle - r.i.p ♥

Nu är den borta, någon har eldat upp den fina bocken i Gävle. Bara ett tomt skal återstår. Ganska sorligt tycker jag...


Bocken för ett par minuter sen... Klicka här och kolla själv.


Bocken för ett par dagar sen...Mycket finare.

Du kan också läsa mer om händelsen på Gefle Dagblad här.

världens bästa julkalender - 1 december ♥

Den bästa julkalendern genom alla tider är Mysteriet på Greveholm tycker jag. Därför vill jag nu bjuda er på en ny lucköppning varje dag! Och idag är det den 1 december 2011, därför tittar vi tillbaka till 1 december 1996 ♥

tjuvarnas jul ♥

Nu har jag kollat in årets julkalenders första avsnitt och jag tycker att den verkar ganska bra :) Lite dyster omgivning, det är väldigt mörkt och kanske inte någon direkt julstämning - än. Men förhoppningsvis kommer det längre fram. Det är en väldigt vacker omgivning dock, det är mest bara det att jag inte finner den så himla julig. Men det ska ju vara lite som en gammal saga i stil med Charles Dickens och det är det absolut tycker jag!
Julkalendern verkar lite små rolig med den förvirrade Kurre/pappan spelad av Gustaf Hammarsten och dottern Charlie som spelas av Tea Stjärne. Kurre är med i en tjuvliga och han själv är känd som den mest klantiga tjuven i staden. Det verkar bli en massa roliga upptåg och spännande uppdrag för tjuvligan Klappsnapparna varje dag fram till julafton i årets julkalender.Bild från första avsnittet av Tjuvarnas Jul


Charlie (Tea Stjärne) från första avsnittet av Tjuvarnas jul


Kurre (Gustaf Hammarsten) från första avsnittet av Tjuvarnas jul

Kolla in här - SVTPlay om du också vill se dagens avsnitt om du missade det i morse. Om du hellre vill se det på TV så visas det klockan 18.45 på SVT1 och Barnkanalen ikväll. Jag tror jag sitter bänkad då med. Lättare att se på en stor TV än en liten laptop.
Vad tycker ni om årets julkalender? Tror ni det blir bra eller floppar den?


julkort ♥

Jag är med i julkortswappen och idag postade jag mina kort. Ser fram emot att få 10 underbara julkort tillbaka från andra julälskare. Det är så härligt med julkort tycker jag, i alla former! En form som jag själv fastnade för förra året var att skicka via postens hemsida. I år kan man fota grisar i en lada i Småland, förra året var det renar i Norrland. Och vilka fina kort man fick. Härligt tycker jag!
Och till er som läser detta som känner mig personligen - familj och vänner - jag förväntar mig julkort i år! Haha. Ibland känner jag att jag är så flitig på att skicka och blir lite ledsen när jag inte får något tillbaka. Nej skämt å sido, det blir jag inte alls. Men jag blir väldigt väldigt glad när jag får julkort, det är något som är säkert :)

Om ni är intresserade av att kolla in grisarna som ni kan fota för att skicka julkort via datorn så kolla in "Levande julkort" på Facebook eller Julkort i farten. Posten meddelar på Facebook att renarna fått ledigt i år, och samtidigt som det är lite synd så är det också kul med omväxling.

Hoppas ni har en fantastisk dag, och glöm inte skicka julkort. De ska postas innan den 16 december (om du skickar med julfrimärke) och innan den 22 december om du skickar med vanliga frimärke.


julkalender ♥

Jag tog visst sovmorgon idag, vilket inte är helt konstigt med tanke på hur gårdagen yttrade sig för min del. Och den var helt fantastisk! Jag körde hemifrån vid fyra, körde till farmor och farfars grav, sen till farbror Kalles grav. Sen körde jag vilse! Oj vad jag var ute och yra runt. Och då hade jag ändå GPS? Detta var väldigt skumt och samtidigt lite roligt. Men det slutade med att jag inte hann med att hämta Madde, så hon fick skjuts till Lund istället. Men inte av mig. För när jag satte GPSen på Sjöbo hamnade jag via de minsta skogsvägar man kan tänka sig i Svedala. Väldigt fel! Väl framme i Lund (vägen dit gick via södra Malmö) så hade jag en fantastiskt fin kväll med underbara människor och jag var hemma först kvar i 2 i natt. Trött var bara förnamnet. En vanlig onsdags kväll? Men så härligt :)

Och tack vare detta missade jag julkalendern i morse. Skäms på mig! Jag sov till strax efter nio, men det behövde jag nog. Därför ska jag nu istället kolla på SVTplay. Sidan laddar just nu och jag är pepp på ett härligt avsnitt av årets julkalender. Jag har nyss öppnat första luckan i chokladkalendern också. Det känns att julen är på gång! ♥


RSS 2.0