En vit jul ♥

Jag hoppas på en vit jul både inne och ute i år och har hittat en massa nya fina saker att inreda med. Men förutom det så hoppas jag givetvis på att vi får snö till jul. Det hade varit perfekt om snön lägger sig ett par dagar innan julafton och försvinner igen lagom till nyår. Men sådan tur har man ju i princip aldrig. Så därför pyntar jag i vitt i förebyggande syfte? :) Fint är det i alla fall!
 
 
Bilderna i kollaget kommer från Ikea, Ellos och Jotex.
 
Hur är det hos er? Har ni snö? :)
Ta hand om er! ♥

Pyssel med glaskulor ♥

I år tänkte jag pyssla egna julgranskulor och jag har hittat en massa inspiration på Panduro. Bland annat säljer de helt klara tomma kulor i 6-pack som skulle kunna fyllas med allt möjligt. I år går min jul i vitt och rosa. Normalt brukar jag ha rött och guld som tema men i år testar jag något nytt. Framförallt eftersom jag behöver skaffa en massa nytt julpynt då det var vattenläcka i mitt källarförråd i våras.. Men också för att jag är tokigt glad för vitt och lantlig stil och rosa är ju bara så fint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pandurohobby.se
 
Kulorna kostar 39 eller 49 kronor för sex stycken beroende på storlek och jag tror att det hade varit effektfullt att blanda både stora och små. Att fylla dem med saker i vitt eller vitt/rosa hade passat så bra in hos mig i år. Det får nog bli en runda till Panduro efter jobb idag.
 
 
 
Gör ni eget julpynt och i så fall vadå? Alla tips är varmt välkomna! :)
Ta hand om er! ♥

Pepparkakor ♥

Jag har alltid världens bästa jobb, men den här tiden på året är det helt fantastiskt att jobba som lärare om man är lika jultokig som jag är. Nästan dagligen luktar det julbakat i byggnaden och man är ganska bortskämd med just nybakat när bildsalen ligger vägg i vägg med hemkunskapssalen. Mums säger jag bara!
Än har jag inte hunnit baka själv men idag var det bak på hög nivå på jobb när årskurs 5 hade hemkunskap. Jag hade en halvtimme över och vad med och hjälpte till. Gott är bara förnamnet!
 
 
Hur går det med er julbakande och är ni lika bortskämda med godsaker på era jobb som jag är? :)
Ta hand om er! ♥

Julfint hemma ♥

Eftersom dagarna går i ett här hemma med dubbla jobb och plugg och en massa ideellt arbete så har jag tyvärr nästan inte hunnit med att julpynta alls än... Det känns lite trist då men jag har hittat en massa inspiration på nätet. Och till helgen är det min tur att plocka fram julpyntet. Tills dess hittar jag julkänslan på nätet. Som det här bland annat: (Allt kommer från ellos.se)
 
 
 
Hur ser det ut hemma hos dig? Har julpyntet kommit fram än? :)
Ta hand om er ♥
 

Elins jul från mobilen

För att försöka hinna med att blogga mer då tiden inte riktigt räcker till testar jag nu att blogga från mobilen. Vi får väl se hur detta blir :)

Som sagt känns det ibland som att tiden inte räcker och det är så himla tråkigt tycker jag för julen är det bästa som finns och jag vill ha tiden att uppdatera och bli uppdaterad av alla andra inspirerande julbloggar. Så jag hoppas att att telefonen underlättar.

Nu ska jag kika runt bland alla fina julbloggar och snart kommer ytterligare inlägg. Jag har bland annat spanat in juliga kläder för barn och glöggtest är på gång. Ha en underbar dag!

Julböcker och pyssel ♥

Sitter på jobb och redigerar filmer med årskurs 7, det gör helt fantastiska filmer om sig själva och sin familj och sina tankar och idéer. Så himla duktiga och man blir stolt över att vara deras lärare!
Allt detta klipp och klistande och fotoredigerande får mig pysselsugen och här kommer lite tips på bra julböcker med pyssel. Alla tips, och bilderna, kommer från adlibris.com
 
 
Julstämning 2012 - En julbok med lite av varje. Kultur, natur, populärkultur, historia och givetvis jul.
Pärlans konfektyr - En bok med alla hemligheter kring värlens godaste kola. Och mycket annat.
Pernillas jul - Härliga Pernilla Wahlgrens härliga jul. Min absoluta favorit från förra året som läses flitigt även i år! Godaste recepten hittar du här.
Jag kommer hem igen till jul - Peter Jöbacks ärliga och mysiga julbok som breskriver hans egna jular, dessutom finns det en dvd skiva med som innehåller Peter Jöbacks julkonsert. Stort plus!
Sött - Årets finaste och sötaste kokbok. Högst upp på min önskelista är den också!
 
 
 
 
 

Alla pappors dag och julklappslistor..

Idag har varit en tuff dag, konstig dag.. Det går inte riktigt att förklara.
Farsdag ska vara något positivt men för mig som "firar" denna dag utan pappa tycker mest att den är konstig.

Normalt sett hade jag toktipsat om presenter och annat mys men det är bara så fel när pappa inte finns längre. Detsamma gäller julklappar ibland. Hittade en gammal lista på vad jag tänkt köpa till vem här om dagen. Listan var nog ett par-tre år gammal. Givetvis stod pappa med och det skar till så i hjärtat. Och all denna hysteri som denna helgen innebär gör det inte direkt lättare...

Hur som helst hoppas jag att alla ni som har era pappor i livet haft en bra dag med dem. Imorgon kör jag in om pappas grav och tänder ljus och sätter blommor. Världens finaste pappa ♥

Julen blir aldrig den samma utan dig. Men jag försöker göra det bästa av den i alla fall ♥ vissa dagar är saknaden så mycket värre än andra bara... Som idag.

Blogg.se funkar sådär..

Det har varit en intensiv vecka och de gånger jag har tagit mig tiden att skriva här har blogg.se funkat halvkasst eller så har inlägget jag skrivit försvunnit innan det publicerats.. Men blir ju trött för mindre :/

Men här kommer ett nytt försök som jag hoppas når ut.

Snart drar en tävling igång här på Elins jul och i helgen kommer flera saker att utvärderas i form av glögg och olika julgotter. Massor att se fram emot alltså :)

Bild från http://weheartit.com

Som jag sagt flera gånger är jag galet tacksam för alla fina utmärkelser som jag fått av er till I ♥ your blog - tack fina bästa ni! Emelie, Marie och Lina - I ♥ er!  Jag har försökt skriva ett nytt inlägg i ämnet flera gånger men då bloggen lever ett eget liv så har dessa försvunnit. Istället vill jag därför tipsa om att kolla in sidan Julbloggar - där hittar man en mängd underbart juliga bloggar! In och kika och följ du med.
 
 

Årets första julmässa ♥

Idag har jag unnat mig en riktig mysdag och har därför fått jobba nu på kvällen istället men vad gör väl det? Supermysig dag som startades med besök på Saluhallen i Höganäs och avslutades med mysfika hos mormor. Däremellan hanns årets första julmässa med.

Det var julstämning på hög nivå på Wrams Gunnarstorps slotts julmässa idag! Så himla mysigt och jag fick med mig en massa godsaker hem. Dessutom köpte jag en superfin handgjord tomte. Bild på alla inköp kommer inom kort, tills dess bjuder jag på bilder från julmarknaden.

Årets första lussebulle. Mums! Nu längtar jag efter att hittat tiden att baka egna.
 
 
Borggården med dofter av jul och julgranen på plats.
 
Pampiga Wrams Gunnarstorp Slott
 
 

Mer I ♥ your blog

Återigen är jag glad och överväldigad över de utmärkelser jag får från er. Denna gång är det finaste Marie och Lina som hjärtar min blogg! Tusen tack!

Egentligen har jag skrivit ett långt fint inlägg om detta men det försvann och blogg.se är segt idag. Jag har inte tiden att skriva om allt igen just nu så får återkomma en annan gång. Nu blir det snart kalas för mamma som fyllde år igår. Mys! Efter det tacokväll hos Sara och Anders. Hoppas ni har en fin lördag!
 

I Helsingborg och avnjuter julfrukost! ♥

Hemma bäst eller hur brukar man säga? Även om min avstickare till Göteborg var underbar och intensiv så är det något speciellt att få sova i sin egen säng efter några dagar borta. Men mycket jobb och lite ledighet hanns med. Underbart!

Igår berättade jag om frukostbuffén på hotellet och den hade verkligen a l l t ! Alla sorters bröd och frallor, flera sorters fil och yoghurt, alla tänkbara pålägg och flera soters dryck - juicer, kaffe, te, choklad.. Dessutom äggröra, bacon, pannkakor med mera. Och färsk frukt i mängder och lite kakor i form av croissanter osv. Massor helt enkelt!

Trots detts njöt jag nog lite mer av dagens frukost ändå. Den bestod av vörtbröd med ost och godaste teet med chaismaker. Det är så mycket jul! Mums. Perfekt start på denna lördag!
 

Vörtbrödet som jag för övrigt luktade mig till på brödavdelningen på Maxi här om dagen. Hade inte tänkt köpa bröd alls men gick där förbi och näsan ledde mig till vörtbrödet. Och mums! Så otroligt gott! Ångrar mig inte en sekund. Gillar ni vörtbröd? :)

Julkalendrar i våra hjärtan ♥

Säger god morgon från ett regnigt Göteborg. Snart blir det frukost här på Park Avenue och vad är väl mysigare eller godare än just hotellfrukost? I min värld är det inte mycket som slår det. Man känner sig så bortskämd :) Och det får man ju unna sig ibland. 
 
Utsikt mot Liseberg och Gothia Towers på Park Avenue i Göteborg.
 
Vi har utsikt över Liseberg och Gothia Towers från hotellrummet och det fick mig att tänka på julkalendern När karusellerna sover - minns ni den? Jag kommer ihåg att jag tyckte en var lite småmysig sådär men i ärlighetens namn minns jag inte riktigt vad den handlade om. Mina klara favoriter är Mysteriet på Greveholm och förra årets Tjuvarnas jul. Visst finns det andra bra, Pelle Svanslös till exempel, men man har ju sina favoriter. Som jag skrivit femtioelva gånger tidigare så väntar jag spänt på årets premiär men det är lite med skräckblandad förtjusning. Vi får se hur det blir helt enkelt. Men jag tror det blir helt okej :)
 
Vilken julkalender är din favorit genom tiderna?
 
'
 
Maxi har ett stort sortiment av julkalendrar på DVD, endast 149 kronor. Själv har jag min favorit både på VHS och DVD. Och jag kan lova att de är sedda både en och tio gånger :)
 
Hoppas ni får en underbar fredag ♥

RSS 2.0