I ♥ your blog

Stolt som en tupp och otroligt glad över finaste Emelies motivering till varför hon vill ge mig utmärkelsen I ♥ your blog. Emelie skrev:
 
Elin jul: Det här en otroligt söt bloggare som jag upptäckte förra året, som var mitt första år som julbloggare. Hon skriver om sin vardag och när man läser så märker man verkligen hur mycket hon älskar julen. Trots att hon och jag aldrig har träffats, så känns det som att vi har skapat någon form av vänskap genom våra bloggar.
 
 
Reglerna för utmärkelsen är
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg

Om man måste välja, men det är ju så himla svårt när det finns många bra, så är mina fem (nej jag måste välja sex och egentligen vill jag nämna så många fler..) favoriter bland julbloggar:
 
Emelies christmas - Finaste Emelie skriver om sin jul och inspirerar till tusen! Hon, precis som jag, har ett klart öga för detaljer och älskar allt som har med julklappar och inslagning av dessa att göra. Lite av en själsfrände? :) Ska ni bara läsa en julbogg i år så är det Emelies. Hennes blogg bjuder på lite av allt och med mycket hjärta och känsla!
 
Therése Karlstadsjul - Therese verkar inte ha kommit igång med sitt julbloggande i år men jag hoppas verkligen att vi får se henne bloggande snart igen :) Förra året följde jag Therése slaviskt och blev aldrig besviken. Att Therése dessutom bor i min 'andra hemstad' (Karlstad) gör läsningen ännu mer intressant.
 
Min vintersaga - Lisas vintersaga går i vitt och hos henne finner man en massa olika tester och utvärderingar av julprodukter. Min vintersaga är en nyfunnen favorit hos mig och jag tror att den kommer bli det hos dig också! Väl värt många besök i vinter. Det är omöjligt att inte bli inspirerad av Lisa och hennes inlägg.
 
Min Sagojul - Linas fina blogg är personlig och charmig och jag älskar att kika in hos henne. Missa inte några av hennes senaste tips - bland annat om chailatte och pepparkakor. Mums! Förra julen bjöds det på många goda och spännande recept hos Min Sagojul och det ser jag fram emot även i år.
 
Jul i tomteverkstan -  Emelie skriver inspirerande och har otroligt många fina bilder på sin blogg. Efter varje besök på hennes sida har man fått ny inspiration att pyssla eller fixa. Vem kan motstå hennes underbara "All i want for Christmas is you"-kudde eller hennes personliga sätt att skriva? Ingen! In och följ henne du med!
 
Christmas-magic - Lizas julblogg innehåller många trevliga tips och idéer. Mycket pyssel och recept och vad är väl roligare än det? Jag gillar verkligen bloggens alla bilder - både de som Liza tar själv och andras som förmedlas. Julstämningen är hög på denna blogg och värd många besök i vinter!
 



Gott med posten ♥

Igår när jag kom hem från jobb möttes jag av ett paket och vad jag tycker om paket från posten! Speciellt när det dimper ner oväntat och överraskar så här.

I just gårdagens paket fanns det JuleSkum i alla former. De vanliga rosa tomtarna som är en av mina absolut favoriter i juletid, men även chokladtäckta hjärtan och årets nyhet - JuleSkum med smak av vinteräpple. Mums! Smakade på årets nyhet igår kväll och den var över förväntan tycker jag då jag inte var så förtjust i JuliSkum som lanserades i somras med smak av Coca Cola och päronglass. Men vinteräpple var god tycker jag! Orginalet är ju alltid bäst om ni frågar mig, men vinteräpple är ett kul tillskott i JuleSkum familjen. Värt att prova!
 

Glögg är på ingång så inom kort blir det glöggprovning här i Elins jul. Håll ögonen öppna för recensioner av Saturnus glögg. Det kommer provas whiskyglögg, glögg med smak av Hallonlakritsskalle samt chokladglögg. Gott och spännade med nya smaker tycker jag. Ska hitta en dag i kalendern att samla vännerna för att utvärdera de nya glöggsorterna.
Hoppas ni har en fin tisdag! ♥
 

Änglar och adventspresenter på Huset på landet ♥

Sedan i april i år driver jag Änglar by Elin (http://änglarbyelin.se) och alla smycken säljs till förmån för Cancerfonden. Änglarna säljs bland annat på Huset på landet (http://husetpalandet.com) i Ekeby. Ett helt fantastiskt mysigt hus som huserar café, butik och B&B. Igår var jag där för att lämna en leverans och faktiskt hämta en beställning som jag gjort till mig själv. En underbar sjal som jag efterfrågat som bara är såå fin. Handstickad av Marias mamma (Maria driver Huset på landet tillsammans med Anette) och bara så mycket Elin och så härlig i ljusrosa, grått och svart.
Men det var inte bara just den sjalen som fick följa med hem. Nej även några tänkta adventspresenter fick hänga med, både till mig själv och till andra. Min fina mamma bland annat. Hon kommer bli så glad :)
 
En fika med Anette hanns också med och det avnjöts hembakat och kaffe till toner av gamla härliga LP skivor och doften av nybakta chokladsnittar och massa prat och härliga skratt. En fin eftermiddag helt enkelt! Den 24 november är det julmarknad på Huset på landet och alla ni som har vägarna förbi då borde absolut stanna till och ta er en titt bland all fin inredning och de underbara kläderna de säljer. Det finns helt underbara sjalar bland annat och smycken i alla former och färger. Även små roliga presenter i form av ljus, matprodukter, godis och bra att ha saker finns att köpa. Och glöm inte bort att fika! Deras kakbuffé inkl dryck kostar bara 50 kronor och där finns så mycket gott :)
 

På tal om adventspresenter så håller jag just nu på att sätta ihop en adventskalender för hela december. 24 små preseneter till mig själv. Hur underbart är inte det? Små saker att varje dag glädjas åt. Lite lyx sådär. Det tycker jag att alla förtjänar!

Inspirerades lite av den här bilden från partytajm.se så kanske blir det något liknande. Just nu pågår projekt "hitta presenter att ha i kalendern" och vissa är helt klara redan. Bland annat två saker från Huset på landet från igår.

Hoppas ni har en riktigt härlig söndag. Nu ska jag ut i höstsolen på promenad en stund och sen blir det jobb resten av dagen. Både omdömen till årskurs 3-6 ska skrivas och en massa änglar ska göras och postas. Fin söndag! :)

Toklängtar! ♥

Idag och hela veckan har vi Halloweenpysslat en massa på jobb eftersom Halloween är på ingång. Inte min favorithögtid direkt men barnen älskar det! Det kom fram en tjej i årskus fyra till mig i matsalen och påpekade att de minsann inte fick pyssla förra måndagen då jag var sjuk och då sa jag i princip att vi kanske skulle vara lite crazy och köra en lektion med julpyssel direkt efter höstlovet med deras grupp så de också fick pysslat? Om hon blev glad! Så nu kör vi julpyssel v 45 med en klass - det har väl ingen dött av? :) Och det får ju en att längta ännu mer.
 
 
Ikväll har det avnjutits ett glas julmust, några pepparkakor och ett par skumtomtar. Så himla gott! Och till detta har filmen New Years Eve setts - jag vet, det är inte riktigt jul men ändå en härlig vintrig stämning. Perfekt kväll helt enkelt!

Nu kallar sängen, lång dag med mitt företag imorgon.. :)
Sov gott finaste ni! ♥
 

Nedräkning - 2 månader till julafton ♥

Frånvaro från min sida igen men nu blir det ändring på detta. Nedräkningen har verkligen börjat på riktigt och jag längtar tokmycket till julafton. Till hela december egentligen. Kanske till och med veckorna där innan. De härliga julmarknaderna drar igång i slutet av november, vissa redan tidigare, och det är bara så mysigt tycker jag.
 
Har spenderat en stund med att kika runt på flera andra julbloggar och jag är verkligen inspirerad att blogga mer om förberedelser och förväntan inför årets bästa högtid. Idag införskaffade jag årets första färdiga julkort (ja jag älskar att göra egna, är man bildlärare så är man, men att köpa de kort som säljs till förmån för Barncancerfonden och som dessutom är jättesöta känns mer än rätt!) och tre julmagazin som ska sträckläsas i helgen när tid finns. Åh härliga juletid, snart är du här. Vad jag längtar :)
 
Hoppas allt är väl med er! Längtar ni också efter julen? ♥

RSS 2.0