mysig middag med underbara människor ♥

Ikväll ska jag göra något direkt ojuligt. Jag ska äta middag med ett gäng helt fantastiska människor som är medlemmar i organisationen Ung Cancer. Vi ska absolut inte äta julmat, och ska träffas på ett så ojuligt ställe som O'Learys (en sportsbar) - men oj vad jag ser fram emot ikväll!
Det hör inte till vanligheterna att jag totalt ignorerar julen en dag i november/december men idag blir det så. Med ett undantag, på väg till middagen kör jag in om på min farmor och farfars grav, och till min farbrors grav för att lägga fina mosshjärtan med röda hjärtan. Och det är väl lite juligt kanske. Var tidigare idag på min pappas grav och la ett liknande hjärta. Det blir väldigt fint. Och hela grejen med gravdekorationer på julen och vintern är en ren vetenskap, det finns så mycket att välja på. Men mosshjärtan är min favorit. Jättefint. Hur hemskt det än känns att man överhuvudtaget ska behöva gå till en grav... Tror det tar lång tid att bli van vid den känslan. Om man någonsin blir det?

Hoppas ni alla får en underbar kväll. Vad ska ni ha för er idag? :)


har ni kollat till bocken idag? ♥

Julbocken i Gävle har, som jag tidigare skrivit, en egen webbkamera. Ganska kul, gå gärna in och kolla själva! Jag var nyss inne och tog mig en titt och den står fortfarande kvar. Glädje!


Klicka här för webbkameran.

Det är ganska kul att kolla webbkameror från allmänna platser, jag burkar kolla Times Square i New York ibland, och kollar givetvis (flera gånger i veckan vintertid) för att se hur backarna är i Branäs och Kläppen, och det är det är rätt kul att kika in och se om bocken brinner eller ej. Jag hoppas att den slipper brinna alls i år :)


Leila och Tina ♥


hemmetsveckotidning expressen


Med start imorgon klockan 21.00 på 7an ser vi underbara Leila i tvrutan igen. Hur bra? Så himla bra! Men eftersom jag ska spendera kvällen imorgon med ett gäng helt fantastiska medlemmar (och nyfunna vänner) från bästa Ung Cancer så kommer jag missa Leilas söta jul. Det får bli TV4 play helt enkelt, för vem vill väl missa en kväll med underbara människor? Inte jag i alla fall.
Och på torsdag får vi återigen se fina helsingborgs Tina i våra tvapparater. Tinas julkök drar igång klockan 21 på TV4, detta tänker jag inte missa. Och Tinas program varar i en hel timme. Det ni :) Ni har väl inte heller missat att det är Tina Nordström som fått äran att komponera julbordet på IKEA i år? Mums, missa inte detta julbord!



♥ missa inte tävlingen ♥

Ni har väl inte missat tävlingen där vinnaren får den fina boken "Pernillas Jul" skriven av Pernilla Wahlgren? :) Ni hittar den här.

Hoppas ni alla har haft en underbar kväll, det har jag haft. Det blev film och pepparkakor och julmust. Och nu kallar sängen. God natt på er!


VIP-frukost på Lindex ♥

Fick ett jättetrevligt mail idag gällande VIP-frukost på Lindex. Anmälde mig direkt för hur bra låter det inte med kaffe och frukost+pepparkakor och julmusik och shopping före öppning i lugn och ro och med 25% rabatt på hela köpet dessutom? I mina öron låter det perfekt! Jag gillar Lindex för de har kläder och accessoarer och skönhetsprodukter som passar mig bra, och dessutom har de jättefina barnkläder. Sist jag var på Lindex shoppade jag en hel del, och rabatt är alltid välkommet. Men jag kommer nog vara där först strax efter 7.30 - jag måste ju först se klart julkalendern som vara tills dess och det tar väl en tio minuter att gå ner till Lindex från mig.
Hoppas ni som också är medlemmar i Lindex Club fått detta mail? Missa inte att anmäla er - det är först till kvarn som gäller! Och hoppas att vi ses på Lindex Kullagatan, Helsingborg nästa torsdag. Jag tror det blir en mysig morgon :)


Lindex.se

Vad har ni annars för er idag? Jag var ute på en morgonpromenad och tittade på stormens förödelse, och saker har verkligen blåst sönder och iväg och ner i havet. Och översvämning längs strandpromenaden? Japp... Dessa naturkrafter alltså. Fascinerande men också förödande... Sedan promenaden har dagen mest bestått i lite städ och fixa här hemma och nu blir det plugg hela långa dagen för min del. Ikväll ska jag nog kolla på ytterliggaren en mysig julfilm. Såg både Nötknäpparen och Love Actually igår - och julstämningen är hög när man kryper upp i soffan med en tjock filt och en stor kopp te. Dessutom blir det nog ännu mera köttbullar idag, jag provlagar fortfarande inför julafton för att få till de mest perfekta. Det är fruktansvärt gott att provlaga köttbullar har jag märkt ;) Har ni några tips på en underbar julfilm så hojta gärna till!


♥ ni missar väl inte tävlingen? ♥

Ni har väl inte missat tävlingen? :)
Den pågår till söndag klockan 23.59 - alltså i nästan precis en vecka till, och vinnaren får Pernilla Wahlgrens nya fina bok "Pernillas jul". Ni tittar tävlingen här.


jul på IKEA ♥

Är ni som jag? En sån som kan gå på Ikea i timmar och filosofera och nästintill möblera om hela hemmet i huvudet? I så fall skulle jag vilja tipsa er alla om att Ikea nu har jättebra erbjudanden fram till jul. Med start på torsdag så drar deras adventskalender igång, med ett nytt erbjudande varje dag. Kolla in ditt Ikeavaruhus för att se vad som gäller hos just dig! :)


IKEA.se



Och för dig, precis som jag, som bor i Helsingborgstrakten gäller följande erbjudanden på Ikea den 1 december:


IKEA.se/helsingborg

På torsdag, den 1 december, har Ikea Helsingborg öppet till klockan 22, och alla Ikea family-medlemmar kan äta julbord mellan klockan 18 och 21.30 för endast 79 kronor. Prisvärt tycker jag! Från början kostar det 99 kronor för medlemmar och 199 för icke medlemmar. Ni kommer garanterat hitta mig där på torsdag kväll. Dels för shopping och dels för julbord. Mums :)


IKEA.se

Och just på torsdag, mellan 18 och 22, har Ikea Helsingborg också 30 % rabatt på utbalda röda produkter. Otroligt bra tycker jag som i juletid alltid är på jakt efter något nytt rött.

Man skulle kanske kunna tro att jag jobbar för Ikea nu, men nejdå. Jag är bara helt frälst. Precis som många andra :) Och för er som inte bor nära Helsingborg så tipsar jag er att gå in på hemsidan och leta upp er stad och sen välja Aktiviteter i vänsterspalten. Där hittar ni allt om vad som är på gång hos er.
Så bege er till närmsta Ikea och dröm er bort. Är ni som jag så kommer ni i alla fall hem med några paket ljus, servetter och galgar. Var tar alla dessa klädgalgar vägen? Man behöver alltid nya...
Kommer du besöka Ikea i december?

julbocken i Gävle ♥

Efter att ha haft planer på julskyltning och julmarknad idag men som ställdes in på grund av stormen som just nu drar in över Skåne så har jag istället kollat på tv och läst olika artiklar som berättat om andra platser och deras julmarknader. En av de mest kända måste vara invigningen av Julbocken i Gävle och jag var nyss inne och kollade på deras webbkamera - än brinner den inte kan jag intyga. Fast det beror kanske också på att den är genomblöt. Tydligen har det regnat en massa även i Gävle idag.
Men denna omtalade bock har, som många vet, inte alltid fått stå orörd. Många år har den eldats upp och ibland har man frågat sig om det är själva eldningen eller själva bocken som ska ses som tradition?
Själv tycker jag att det är dumt att elda upp en så stor och pampig julbock som också fungerar som symbol för staden. Om jag räknat rätt, så har bocken eldats upp 22 gånger sedan första gången den sattes upp 1966. Och vissa år har man satt fyr på den flera gånger (då en ny upprättats i den brändas plats). En ganska galen tradition som bidragit till att olika hemsidor på nätet idag har odds kring om den får stå eller ej, och hur lång tid det tar innan någon sätter eld på bocken... Vad säger ni om Gävlebocken? Och eldningarna?


På hemisdan merjuligalve.se hittar du webcameran som visar livebilder på bocken.
Klicka här för att titta själv.

Läs gärna mer om bockens invigning här:
http://gd.se/nyheter/gavle/1.4142229-blot-bock-invigdes




vinterstorm? ♥

Fy vad det blåser ute idag! Det blev inte mycket gjort utomhus hos mamma alls, det blåste på tok för mycket. Tråkigt, men förhoppningsvis har stormen dragit över tills imorgon. Blev inte jätte långvarig hos mamma heller eftersom vi båda insåg att det bästa nog var att jag körde hem innan det blev mörkt, jag har trots allt ungefär 2 mil att göra och i denna stormen gäller det att hålla hårt i ratten...

Men trots storm hade vi en mysig adventsstund inomhus hos mamma. Fika och lite fix. Vi gjorde också planer inför jul - julmat och julbak. Det blir som följer: vårt årliga stora julbak blir lördagen den 10 december. Då ska det bakas, mycket! Har skrivit en lång lista med pepparkakor, lussebullar, knäck, kola, ischoklad och en massa annat gott julgodis. Längtar tills det blir dags för bakdag med mamma :)

Gällande julfirandet så blir det lillejulafton hemma hos mig med mys och mat och Bingolotto. Julafton blir som vanligt hemma hos mormor med mammas släkt och annandagen blir hemma hos mamma med pappas släkt. På julafton är jag ansvarig för köttbullar (oväntat va? :P) med rödbetssallad och Janssonsfrestelse, både med och utan ansjovis. Dessutom ska jag göra min goda paté med lammfärs och cumberlandssås. Och givetvis gröten. Resten av julbordet står övriga släkten för.
Vi delar upp det på fyra familjer - vi (jag mamma och lillebror), moster (och hennes två barn), morbror (och hans fru) och mormor. Jag tror det blir världens mysigaste julafton precis som alltid. Trots att vi inte är lika många som vi brukar i år. Några kusiner som firar på annat håll. Och pappa kommer vara så himla saknad, det är klart, men jag tror det blir bra ändå. Vi saknar ju pappa varje dag... ♥
Hur gör ni kring julafton och maten? Delar ni också upp det eller gör någon allting? Berätta! :)


Nötknäpparen - filmboden.se

Nu ska jag sätta mig i soffan med en stor kopp te och kolla på film. Senare ikväll kommer Love Actually på TV3 och innan dess tänkte jag hinna med den teckade "Nötknäpparen och muskungen" - en av mina absoluta favoritfilmer när det gäller julfilm. Jag minns att jag älskade den redan som barn och att SVT brukade visa filmen på tv någon gång mellan jul och nyår när jag var liten och jag satt alltid bänkad i soffan. Det finns också en ny version av denna tecknade film som heter Barbie i Nötknäpparen, fast jag tycker inte riktigt att det är samma känsla i den som i orginalet. Fast båda två är värda att se!
Hoppas ni har en härlig kväll :)




första advent ♥

Gissa om jag blev glad när jag loggade in på bloggen idag och såg alla fina kommentarer från er? :) Och kul att ni vill tävla om boken "Pernillas jul" - lovar att vinnaren inte kommer bli besviken. Boken är underbar och den jag lottar som vinnare får sitt eget ex i god tid innan julafton. Du tävlar här.

Ska ta mig i kragen och svara på alla fina kommentarer senare idag men nu ska jag återigen hem till mamma. Vi hann med mycket fix igår men inte allt. Det blev mörkt för snabbt för att hinna med all dekoration utomhus. Så nu åker jag lite tidigare och stannar inte på fika hos grannen en timme innan vi drar igång. Det kanske kan påskynda det hela lite? Haha.

Ikväll är det dags för julskyltning här i Helsingborg, den brukar alltid vara så himla mysig. Så det ser jag fram emot. Tyvärr regnar det just nu... Men jag hoppas det är uppehåll ikväll.
Vad gör ni idag? Någon julskyltning på gång hos er? Själv har jag slöat nu på morgonen, kollat lite på tv och ätit pepparkaksfil och druckit julte och tänt första ljuset i adventljusstaken. En riktigt fin morgon.
Tyvärr kan jag inte ladda upp mina egna bilder just nu heller, men det kommer kanske ikväll.


weheartit.com

Alla känner väl till den mysiga Coca Cola reklamen som gått/går på tv? Med de julfina lastbilarna och stämningsfulla musiken och glada barnen? För någon vecka sedan såg jag att Telenor gjort en nästan identisk reklam men istället för rött så kör de såklart sitt blåa, men principen är ungefär samma. Jag personligen tycker att detta är lite fusk - att man nästan stjäl en reklam sådär? Men jag kan förstå dem också. Coca Colas reklam har verkligen varit uppskattad och vem vill inte ha ett vinnande koncept?
Har ni sett Telenorreklamen? Vad tycker ni om den?

Nu beger jag mig ut på landet igen, massa mys med världens finaste mamma ♥
Hoppas ni alla får en underbar dag!


mamma ♥

Nu ska jag bege mig ut till landet, hem till min fina mamma. Idag ska hennes hus bli adventsfint och vi ska fixa med belysningen utomhus. En riktig mysdag :)
Hoppas ni också har en underbar dag? Vad har ni för er inför första advent?

Och ni missar väl inte tävlingen här på bloggen? Den finner ni här!


♥ tävling ♥



Jag tokälskar Pernilla Wahlgrens underbara bok och vill nu lotta ut ett ex av boken "Pernillas Jul" till någon av er läsare. 
Det enda du behöver göra är att kommentera detta inlägg och berätta om hur du gör dina köttbullar till jul, eller vems/vilka som är dina absoluta favoriter, samt göra ett inlägg i din blogg där du länkar till detta inlägg (låna gärna bilden).
På så sätt får fler chansen att ta del alla goda tips på köttbullar och chans att vinna denna härliga bok :)
Tävlingen avslutas klockan 23.59 söndagen den 4 december - så hinner vinnaren få boken på posten i god tid innan julafton.

Hoppas på många finurliga och spännande tips inför julbordet!




åhléns julpynt ♥

Åhléns är lite av min favorit affär. Kanske speciellt kring julen eftersom de har många olika områden; kläder, skönhet, inredning, media, skor och väskor. Det är lätt att handla på Åhléns och man kan shoppa många julklappar på ett och samma ställe. Och det tilltalar mig! Min kära svägerska jobbar på ett av Åhléns varuhusen här i Helsingborg och idag var jag nere på stan och hälsade på. Älskar deras julavdelning på hem med alla fina juldekorationer. Köpte bland annat med mig stora röda och små guldiga julgranskulor hem för att få ordning på en julklapp som är tänkt till min fina mamma. Med inspiration av en "tavla" jag såg på Ikea.






Både jag och mamma drogs direkt till denna tavla/installation som de hade här på Ikea i Helsingborg. Så himla enkelt men så fint tycker jag. Vad tycker ni?
Här har man guld, silver och vitt men eftersom min mamma (och även jag) tycker att guld, rött och vitt är julens färger så ska jag nog satsa på att göra något i de färgerna och hoppa över det silvriga. Men mamma tyckte det var synd att de spikat/skruvat upp allt pynt i väggen så just nu filar jag på en lösning för att slippa det. Kanske en stor tavla utan glas med små krokar av något slag. Vi får se helt enkelt men om ni har någon bra idé så kommentera gärna :)


jultv ♥

Har spanat runt lite i tv-tablåerna och kommit fram till att även tvn skvallrar om att julens tid snart är här. Flera julfilmer på gång och på torsdag startar även de olika julkalendrarna.
Även om jag är 23 år gammal, och SVTs julkalender riktar sig till barn, sitter jag bänkad varje morgon klockan 7.15 och tittar. Det spelar ingen roll om det är en bra eller dålig kalender, det är själva stämningen som gör det. Att ta på sig morgonrock och bädda ner sig i soffan med filtar och en stor kopp te och titta på julkalendern. Jag tror inte man kan börja dagen bättre än så? Fast det är klart, jag föredrar givetvis en bra julkalender framför en dålig och jag har höga förväntningar på årets Tjuvarnas jul. Min favorit genom tiderna är Mysteriet på Greveholm och jag vet att jag inte är ensam. Därför återkommer jag till denna julkalender på torsdag ♥


Tjuvarnas jul - svt.se

Annat juligt som kommer på tv snart är Grinchen - julen är stulen, den ser du imorgon klockan 19 på TV3. Och om du missade Jullotta på Liseberg som sändes igår kväll får du en ny chans imorgon klockan 15 på TV4. Och klockan 17.25 imorgon ser du Nigellas julstök på Sjuan. Söndag kväll fortsätter i julens tecken, klockan 22 på TV3 visas nämligen Love Actually (en av mina personliga favoriter när det gäller julfilm).
Så om det inte står något glöggparty på schemat för er i helgen så föreslår jag myskvällar framför tvn. Glögg och pepparkakor och julfilm, härligare kan det nästan inte bli? :)


första advent? ♥

Snart är första advent här, men vädret är inte så juligt eller vad säger ni? Inte här i Helsingborg kan jag intyga...
Idag har jag shoppat en del på stan och man var inte direkt torr när man kom hem. Så mycket regn! Tråkigt tycker jag, snö eller i alla fall kall bitande kyla hör julen till. Men jag hoppas att det vänder, klart vi kommer ha snö på julafton. Jag håller tummarna, hårt! Men trots regn köptes det en del julklappar och en fantastisk ny vinterjacka, från Stadium och deras kampanj som jag tidigare skrivit om. Och deras underbara initiativ till kampanj tåls att uppmärksammas igen och därför kommer det här:


Stadium

Om du köper en ny vinterjacka på Stadium fram till den 11 december och samtidigt lämnar in din gamla så får du 300 kronor i rabatt. Din gamla jacka skänks sedan till behövande - så otroligt bra! Enda kravet är att din nya jacka ska kosta mer än 499 kronor från början (men du får gärna köpa en jacka som är på rea och sen få ytterliggare 300 i rabatt - det gjorde jag!) och att jackan du lämnar in ska vara hel och ren. Vilket jag tycker är en självklarhet. Vem skänker söndiga skitiga jackor? Ingen hoppas jag...
Men ett hett tips, rabatt på jacka och en god gärning! Spring till Stadium mer er.

Jag försöker fortfarande få ordning på bilduppladdningen, det vill sig inte riktigt. Min mobil (som jag tagit bilderna med då min vanliga kamera tyvärr blev stulen under min USAresa) vill inte riktigt samarbeta med min dator. Men skam den som ger sig! Snart blir det bilder :)


köttbullar ♥

Efter gårdagens köttbullsprovstekning har jag funnit en ny favorit! Tack vare denna nyupptäckta delikatess (enligt min smak i alla fall) så kommer jag imorgon att starta en tävling där vinnaren får kokboken som är skriven av geniet som gjort receptet till dessa goda juliga köttbullar. Jag gjorde om receptet lite för att få det i stil med vad jag brukar laga, men fick bra inspiration av receptet i boken :) Så givetvis ska någon av er också få ta del av denna fina bok! Håll utkik imorgon!


julmust ♥

Jag älskar julmust! Och även om jag har familjemedlemmar och vänner som påstår att alla julmust smakar precis likadant så skulle jag inte kunna protestera mer. Alla sorter smakar olika, och min favorit är Nygårda Julmust. Jag tycker den är perfekt, den är inte för söt och inte för besk (som tyvärr vissa sorter har en tendens att vara) och dessutom så behåller den kolsyran väldigt bra även om man öppnar och stänger flaskan flera gånger om, vilket inte är fel då man sällan dricker 1,5 liter på en gång.


Spendrups - Nygårda julmust

Men för att ge alla sorter en ärlig chans så kommer vi i helgen ha ett julmusttest. Smaka alla sorter vi kan hitta i affären och kora en vinnare. Ungefär som vin eller glöggprovning. Jag älskar både vin och glögg, don't get me wrong, men jag är svag för söta drycker så vi börjar julsäsongen med en julmustprovning. Återkommer med resultatet :)



julbelysning, julstjärnor och juliga köttbullar ♥

Hoppas alla underbara julfantaster där ute har en fin dag idag. Det har jag haft! Har pluggat en hel massa och gick ut på en långpromenad i morse. Hade hoppats på bitande torr kyla men istället var det disigt och lite blött. Men det var skönt att komma ut i alla fall!
Dagen har också gått lite i julens tecken, jag har idag röjt runt i förrådet och burit upp en del flyttlådor med julbelysning och annat pynt. Så nu är stakarna och stjärnorna i fönsterna på plats. Mysigt som bara den! Har också hängt upp en slinga med stjärnor över/kring det stora valvet mellan hall/kök och tvrum. Väldigt stämningsfullt. Men jag väntar några dagar till innan jag tänder upp allt, jag tycker man ska avvakta till första advent - är väl lite traditionsfixerad skulle jag tro :)


weheartit.com

Var en runda och handlade förut idag med och köpte bland annat clementiner och apelsiner. Apelsinerna tänkte jag pynta med nejlikor och hänga upp i sidenband i fönstret i köket. Det luktar så gott och är fint tycker jag. Köpte även fina röda julstjärnor som ska få ta mina halvdöda orkidéers plats nu under en månads tid. Orkidéerna ställer jag undan på ett "glömt" ställe för återhämtning, de brukar återupplivas om jag glömmer dem några veckor.
Nu ska jag ställa mig och göra köttbullar. En form av provstekning inför julafton. Tyvärr har jag inte min fina pappas recept, det var alltid pappa som gjorde köttbullar (och nästan alla annan mat) till julafton, men nu ska jag försöka leta fram min egen favorit genom att expremintera med lite olika recept. Det ska bli kul, även om jag givetvis helst skulle ätit pappas. Älskade finaste pappa, vad jag saknar dig! ♥


let there be light ♥

Idag har jag hade en riktig mysdag hemma hos mamma. Mys med bästa Donna och Sessa, så kelna att man nästan storknar. Och en massa röj - bland annat putsades fönster och julgardiner hänges upp. Det märks att julen är på intåg!
Innan jag begav mig hemåt blev det fika hos världens bästa grannar, gav dem deras glögg och massa annat gott juligt, och sen blev det en shoppingtur med mamma. Fick äntligen tag på ljusnät till stenarna. Ganska prisvärt dessutom, 150 kronor ca från Jysk. Aldrig fel. Kommer mer än gärna att visa hur det blev här i bloggen sen, men jag kan fortfarande inte ladda upp bilder.
Här kommer därför en annan mysig bild.


weheartit.com

Nu kallar sängen, men egentligen vill jag sätta mig till rätta och slå in en massa julklappar. Fast det orkar jag inte, så det får bli ett av morgondagens alla projekt.
Kärlek ♥


glögg ♥

De senaste dagarna har jag samlat på mig en hel drös olika glöggsorter för att ge till mammas fina grannar. Vars en stor korg med godsaker och olika glögg ska de få som tack för att de passat mammas hus under vår semester. Dessutom ska den ena grannen tackas för att han fixade min bil som fick punktering. Årets snällaste granne? Japp, alla kategorier.
Eftersom bilderna jag tog på korgarna, dock innan sakerna lades i korgar, inte vill laddas upp på datorn för tillfället så tänkte jag istället bara visa vilka sorters glögg jag köpt. Det finns verkligen hur mycket som helst att välja på, spännande. Och jag tänker köpa en hel del av de jag köpt nu till mig själv också. Glöggälskare som man är!

    
                   
             


Förhoppningsvis kommer mina bilder imorgon. Dessa har jag lånat från vardera tillverkares hemsidor.
Smakerna jag köpt är äpple, vanlig glögg, vit vanlig glögg, lakrits, choklad (två olika) och chili/choklad. Vissa låter godare än andra men alla är säkert värt ett smakprov.

Nu kallar sängen här, har en lång fixardag framför mig imorgon. God natt!


lussekatter ♥

Idag har jag haft en riktig mysdag. Lite shopping (eller ja, ganska mycket) och fika med bästa Denise. Julig fika med först mat och sedan lussebullar och pucko på Seven Eleven i väntan på mamma. MUMS! Denise är minst lika jultokig som jag så vi har planerat in kommande helger och dess julskyltningar och julmarknader, och vi planerade också pysslarkväll med tjejerna. Gissar att det främst blir jag och Denise som bakar och pysslar den kvällen, ingen annan är så frälst som vi :)



Dessutom har jag fått äran att överraska min underbara mamma rejält idag och det var verkligen kul och lyckat ♥ Lurade henne att jag bokat bort till henne och mig på Marias, men när hon väl mötte upp mig där lurade jag henne att vi skulle gå en sväng kring torget för att visa henne julpynt i en inredningsbutik. Samtidigt satt alla hennes arbetskamrater på restaurangen intill inredningaffären och väntade på henne för att bjuda på middag då mamma fyllt 50 :) Och OM mamma blev förvånad när vi tågade in i den restaurangen istället för Marias och när hon sen såg alla som satt och väntade - ansiktsuttrycket var priceless! Riktigt lyckad kväll!

Kärlek ♥



julrecept ♥

Kokböcker och recept av alla dess slag är en form av passion för mig, jag har verkligen hur många böcker som helst och samlar på mig recept från tidningar så fort jag läser något intressant. Italienskt, tapas och bakrecept är det jag framförallt gillar och har.


Bilderna är lånade från adlibris

Och såhär till jul så vill jag tipsa om böcker som jag stått och bläddrat lite i i bokaffären och som verkar toppen. Man skulle kunna tro att jag i vanlig ordning ska lovorda Leila Lindholm, men icke. Denna gång tipsar jag om böcker skrivna av Monika Ahlberg (som jag också fullständigt avgudar - älskar hennes Monikas Jul som sändes för något är sedan på tv), Pernilla Wahlgren (som också haft julprogram på tv) och Mia Öhrn. Leila Lindholm är i och för sig en stor favorit hos mig, men istället för att tipsa om hennes kokböcker så skulle jag vilja uppmärksamma er på att hennes julprogram är tillbaka på Sjuan från och med den 30 november klockan 21.00 och sex onsdagar framåt, men lägg på minnet att sista programmet dock sänds redan klockan 19.30 (den 4 januari alltså). I år heter programmet Leilas söta jul och jag tror att det kommer bli en succé!
Jag tror att både böckerna och Leilas tvprogram kommer ge den rätta julstämningen hos mig i år, kanske hemma hos dig också? :)


julkort ♥

Följande inlägg försökte jag publicera i morse... Men det gick tydligen inte. Här kommer det istället :)



Uppe med tuppen och inte så jättepigg. Satt uppe och kollade på The Holiday igår och känner fortfarande av en del från USA-resan, min hjärna är inte riktigt inne i svensk tid än. Men det kommer säkert snart. Och på tal om The Holiday - hur bra är inte den filmen? Jag tycker den är fantastisk! Vad tycker ni? Vilken är er favorit julfilm?
På tal om resan så köpte jag med mig många fina juliga saker från Florida. Underbara julkort och pynt till granen bland annat. Ser fram emot att få skicka dessa fina kort till underbara familjen och vänner om någon vecka. Visst är det underbart att få julkort? Jag blir lika glad varje gång något annat än räkningar och reklam dimper ner i brevinkastet :)
I år har jag anmält mig till en julkortsswap - det vill säga att man skickar julkort till andra som också anmält sig. Bara för att sprida glädje och kärlek. Otroligt fint tycker jag! Så det blir förhoppningsvis både många julkort att skriva och få i år. Mysigt! Marie som har bloggen Underbara Juletid håller i den underbara julkortsidén och om du också vill vara med ska du anmäla dig innan den 25 november. Oavsett om du vill vara med eller inte är Maries blogg värd ett besök.
 

julbord ♥

Det blir en tur till Ikea med världens bästa Sara imorgon och jag ska absolut spana in deras julbord som de börjar servera då, klockan 15.00. Sen får vi se om det blir till att smaka på det eller om vi håller oss till de sedvanliga 10 köttbullarna med potatis, gräddsås och lingon. Mums så gott det är. Men julbord lockar också... :)
Vi får se helt enkelt!


IKEA


Klicka gärna på IKEA under bilden för då kommer du till hemsidan med all information om vad som finns på menyn på julbordet som i år är komponerat av självaste helsingborgskan Tina Nordström. Det kan ju bara inte gå fel! Bland annat finns det spännande och oväntade smaker av sill; lime, malt whiskey och ramlösa. Det bjuds även på julskinka, köttbullar, korv och ris a la Malta förstås. Och en massa annat gott! Dessutom finns det tre små filmer med underbara Tina och hennes "Smakskola" :)


årets julklapp ♥

För några dagar sedan avgjordes det vad som blir årets julklapp och det är säkert inte många som missat att det blev en färdigpackad matkasse. Jag kan tycka att det är en smått rolig present, rolig som i jag skrattar, snarare än att jag hade uppskattat den själv. För jag älskar att gå på Maxi eller City Gross och slöa runder ett par timmar när jag storhandlar. Strosar runt, blir inspirerad och åker därifrån något fattigare än vad som var planerat. Men det är charmen i det hela. Och eftersom jag älskar att exprimentera i köket med matlagningen så skulle det inte vara min grej att få råvaror och recept... Nej inget för mig alltså.
Och det verkar som att de flesta julbloggande svenskarna håller med. Kolla gärna in länkarna längre ner på min sida och se vad andra skriver om matkassen. Jag tror att man presenterade årets julklapp den 15 november, men då var jag fortfarande i USA så fick reda på det först igår.


Hui - årets julklapp

Här är tidigare års "Årets julklapp":

1988   Bakmaskin
1989   Videokamera
1990   Woken
1991   CD-spelare
1992   TV-spel
1993   En doft (parfym)
1994   Mobiltelefon
1995   CD-skivan
1996   Internetpaket
1997   Elektroniskt husdjur
1998   Datorspel
1999   Bok
2000   DVD-spelare
2001   Verktyg
2002   Kokbok
2003   Mössa
2004   Platt tv
2005   Pokerset
2006   Ljudboken
2007   GPS-mottagaren
2008   En upplevelse
2009   Spikmatta
2010   Surfplatta
2011   Färdigpackad matkasse


hittajulklappar.se ♥

Kolla in http://www.hittajulklappar.se - en jättesmart sida där man får julklappstips och prisförslag. Hur fiffigt? Otroligt :) Och tidssparande, för tid har vi alla ganska ont om såhär i jultider. Så in och kolla! Spara tid och få en massa nya idéer kring vad du ska köpa till brorsan eller syskonbarnen eller mormor. Variation från föregående år är aldrig fel, att få strumpor varje år är givetvis praktiskt - men kanske inte så kul.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te och se några av snitt av Mysteriet på Greveholm. Tänk, snart är det jul. Och snart drar årets julkalender igång. Mysigt!
Kärlek ♥


ny vinterjacka? ♥

Jag är på jakt efter en ny vinterjacka, och just nu (fram till den 11 december) får du 300 kronor i rabatt när du köper en ny jacka på Stadium om du lämnar in din gamla jacka. Stadium skänker sen din gamla jacka till behövande. Detta är ett samarbete med Humanbrigde - hur bra? Helt fantastiskt om du frågar mig! Ingen vill ju frysa i vinter...


Bilden lånade jag från Stadiums hemsida, klicka in och läs mer om denna underbra kampanj.
Jag kommer absolut ta tillfället i akt att spara några hundralappar då jag köper min nya jacka. Och dessutom kommer någon av mina gamla, men fortfarande väldigt fina, vinterjackor till användning för någon annan.
Riktigt bra initiativ av Stadium tycker jag. Såhär i juletid (fast egentligen alltid) ska vi hjälpa varandra åt så gott vi kan. Alla kan göra något! Kärlek ♥


juleljus ♥

Efter en slapp och trött förmiddag och delar av eftermiddagen (jag sov till 11 - jetlaggad..) ska jag nu sätta upp min nya ljusslinga på balkongen hade jag tänkt. Även om jag nog först tänder den nästa helg så är det skönt att få den på plats. Köpte en diodslinga på Clas Ohlson igår med ledlampor för 99 kronor, ett fynd skulle jag vilja säga - du hittar den här.
En av mina absoluta favorit saker kring julen är alla fina lampor och ljus som man ser överallt. Allra helst bara vita enligt min smak, och jag är inte heller ett big fan av blinkande lampor. Men alla är vi olika och tur är väl det? :) Hur utsmyckar du med lampor hemma? Inne eller ute? Vita eller färgade lampor? Mycket eller lite? Berätta gärna!


weheartit.com

Hemma hos min fina mamma sitter julgransslingan kring uterummet uppe året om, det är helt enkelt för jobbigt att ta ner den varje år. Men den är släckt från februari-oktober/november ungefär. Och det ser så mysigt och fridfullt ut när man kör längs infarten och möts av alla dessa lampor. Underbart! I år kommer även flaggstången (i sedvanlig ordning) att bli klädd i juleljus. Och jag och min bror har en idé om att sätta ljusnät över de stora stenarna som finns längs infarten. Jag tror att det kommer bli väldigt vackert! Där är tre stenar med jämna mellanrum längs infarten som ska kläs i lampor. Otroligt mysigt. Så nu är nästa projekt att köpa förlängningssladdar, förgrenare och ljusnät för utomhusbruk. Tips på var jag finner detta i god kvalitet är varmt välkomna!



julkänsla och nedräkning ♥

En julblogg. Såklart ska Elin ha sin egen julblogg. Varför har jag inte kommit på det förut? Säkert för att jag har så extremt mycket att göra, men att unna mig själv att skriva en liten rad om julen varje dag ska jag göra. Jag gör ju så mycket annat kring julen så varför inte skriva om det hela och dela med mig också? Så får det bli, så gör jag.
Jag är fortfarande extremt jetlaggad från vår underbara USAresa, därav detta sena inlägg. Men snart ska väl sömnen infinna sig och jag ska få sova som vanligt igen. Tills dess bjuder jag på några helt fantastiska bilder (dock inte i världens bästa kvalite då min kamera försvann på resan och bilderna är tagna med mobilen) från en underbar affär i Miami som hette Christmas Palace. Heaven säger jag bara! Och nedräkningen inför den stora dagen är i fullgång för min del. Julafton infaller om 33 dagar. Bara tio dagar till årets julkalender drar igång. Längtar!

RSS 2.0